Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 24.09.18 in Inštituti, Univerze

24. slovenski festival znanosti v znamenju narave, človeka in eksperimentov

24. slovenski festival znanosti v znamenju narave, človeka in eksperimentov

Vrata radovednosti bo odprl že 24. slovenski znanstveni festival, ki bo  v sodelovanju s tujimi izvajalci festivalskih dogodkov, ponudil odgovore vedoželjnim mladim in starejšim navdušencem nad znanostjo in predvsem naravoslovjem. V Slovenski znanstveni fundaciji, glavni organizatorici festivala, so  obiskovalcem omogočili prost vstop na vse dogodke, ki jih bo blizu 60. Ključni vsebinski pečat  sta festivalu vtisnili soorganizatorici festivala in soustanoviteljici Slovenske znanstvene fundacije, družba Lek in Univerza v Ljubljani.

Geslo letošnjega festivala ‘Narava, človek in eksperimenti’ razkriva glavno temo 24. slovenskega festivala znanosti, ob enem pa razkriva tudi način, na katerega bodo obiskovalci festivalskih dogodkov iskali odgovore na številna vprašanja, povezana z našim odnosom do okolja, v katerem bivamo in nanj s svojimi dejanji tudi vplivamo. Glavni del programa se namreč navezuje na naravoslovje in uporabo eksperimentalne metode raziskovalnega delovanja.

Dr. Edvard Kobal, predsednik uprave Slovenske znanstvene fundacije je  pred začetkom festivala poudaril: »Slovenski festival znanosti je odlična priložnost zlasti za mlade ljudi, ki razmišljajo o nadaljevanju svoje poti na področju naravoslovja pa tudi širše, da potešijo svojo radovednost in se zazrejo v prihodnost. Največ dogodkov bo udeležence navduševalo s predstavitvami naravoslovnih eksperimentov, pa tudi družboslovnih, saj bomo naravo predstavili kot predmet družbenih sprememb, procesov in konfliktov.«

Ključno je, da mladi začnejo zgodaj razmišljati o možnostih, ki jih imajo na voljo za razvoj poklicne kariere. Sodelovanje med izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom jim lahko prinese vpogled v zahteve trga danes pa tudi v prihodnosti in jim pomaga pri odločitvi za nadaljnje korake.

Strokovni del programa so pripravili raziskovalci Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakultete za farmacijo in večja skupina slovenskih popularizatorjev znanosti iz vrst znanstvenikov, učiteljev ter študentov. Izvajalci dogodkov so sedanji ali nekdanji sodelavci Univerze v Ljubljani, Slovenske akademije znanosti in umetnosti, slovenskih osnovnih in srednjih šol, Kemijskega inštituta, Prirodoslovnega muzeja Slovenije in Zavoda Spacelink.

Foto: SZF

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *