Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 29.11.16 in Podjetništvo, Start Up

ABC Hub gosti Central European Startup Awards 2016

ABC Hub gosti Central European Startup Awards 2016

ABC Hub, ki predstavlja stičišče inovacij, mladega zagonskega duha in hitro rastoče skupnosti, bo gostil dogodek Central European Startup Awards 2016 Grand Finale.

Gre za unikaten dogodek, ki se vrsti po evropskih državah, kot so Avstrija, Poljska, Češka, Slovaška, Romunija, Bolgarija, Srbija, Hrvaška, Slovenija in Madžarska, poteka pa z namenom prepoznavanja, slavljenja in povezovanja startupovskega ekosistema naše barvite in raznolike regije. Dogodek prav tako združuje vse akterje tega ekosistema; od ustanoviteljev, investitorjev, do novinarjev in še mnogih drugih. Deset držav, dvanajst kategorij – kdo bodo letošnji CEE zmagovalci?

KBP_059

V Tehnološkem parku Ljubljana se je pred 14 dnevi predstavilo 56 slovenskih startupov – nacionalnih finalistov, petčlansko žirijo pa je uspelo prepričati 11 predstavnikov startupovskega ekosistema. Ti se bodo v prostorih ABC Hub-a predstavili in potegovali za zmago na ravni CEE regije v naslednjih kategorijah: ”coworking” prostor bo zastopal zmagovalec Mladi podjetnik; v pospeševalniškem programu nas bo zastopal produkt SK75 Slovenskega podjetniškega sklada; med neodvisnimi razvijalci iger Dawn of Play; »early stage« kategorijo bo zastopal Homey; Chipolo nas bo zastopal v kategoriji IoT startup; Borza terjatev v kategoriji ”best fintech” startup; Eurosender pa bo slovenski predstavnik v kategoriji najboljša uporabniška izkušnja. Blub Blub se bo predstavil v kategoriji najboljši družbeni vpliv, Jure Mikuž iz  RSG Kapitala pa v kategoriji investitor leta. Lanskoletna nacionalna zmagovalka v kategoriji najbolj vplivne ženske startuperke je bila Anuška Beltram, letos se bo za laskavo titulo na regionalni regije potegovala Alja Isaković.  Ekipa GoAvio bo Slovenijo zastopala v kategoriji startup leta.

Naslednji korak za zmagovalce na ravni regije pa bo uvrstitev v Global Startup Awards tekmovanje, ki bo letos potekalo 9. decembra v Kuala Lumpurju, prestolnici Malezije, kjer se bodo pomerili za končno zmago.

KBP_130

Gre za dogodek, ki je izjemnega pomena tako na nacionalni, kot tudi regionalni ter svetovni ravni ter hkrati veliko priznanje dinamičnemu startupovskemu duhu. Temu v prid govorijo tudi številke, saj je letos na ravni CEE 10 držav prispevalo več kot 700 nominacij v 12 tekmovalnih kategorijah. Startup svet je hitro rastoč in spreminjajoč se ekosistem ter po svoje fenomen, ki bo kot tak tudi obravnavan.  Na našem področju je to relativno mlad dogodek, ki je letos v sodelovanju z ABC pospeševalnikom in Iniciativo Start:up Slovenija na nacionalni ravni organiziran drugič zapored, Slovenija pa letos prvič gosti CESA 2016 Grand Finale.

Foto: ABC

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *