Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 21.11.17 in Inštituti

Dnevi komuniciranja znanosti  2017

Dnevi komuniciranja znanosti 2017

V želji po spodbujanju kakovostnega medijskega poročanja o znanosti v Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS (ARRS) prvič prirejajo Dneve komuniciranja znanosti. Tri-dnevni sklop dogodkov, posvečenih osveščanju o pomenu in pridobivanju veščin s področja komuniciranja znanosti bo potekal med 27. in 29. 11. 2017.

Osrednja gostja bo prof. dr. Deborah Blum, direktorica programa znanstvenega novinarstva na MIT – Massachusetts Institute of Technology (Knight Science Journalism Program at MIT) in Pulitzerjeva nagrajenka.

Dnevi komuniciranja znanosti izhajajo iz projekta Komuniciranje znanosti (KomZn), v okviru katerega od leta 2014 prirejajo srečanja z najbolj eminentnimi novinarji in strokovnjaki s področja komuniciranja znanosti.

V torek, 28. novembra 2017 bo od 10.00 do 13.00 ure potekala strokovna delavnica za urednike in novinarje s prof. dr. Deborah Blum, MIT. Delavnica bo v Kreativnem centru Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana. Namenjena je vsem urednikom in novinarjem, ki se pri svojem novinarskem delu srečujejo z medijskim pokrivanjem področij znanosti in tehnologije.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *