Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 11.12.18 in Univerze

Dr. Maja Fošner članica Evropske akademije znanosti

Dr. Maja Fošner članica Evropske akademije znanosti

​Prof. dr. Maja Fošner iz Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru je bila izvoljena v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti, ki združuje akademike iz celega sveta. Redna profesorica dr. Maja Fošner je bila na novembrski seji Senata Evropske akademije znanosti in umetnosti, s sedežem v Salzburgu, izvoljena v »Academia Scientiarium et Artium Europaea«.

Poslanstvo akademije je spodbuditi interdisciplinarno sodelovanje med uglednimi znanstveniki različnih disciplin, vodilnimi umetniki in odločevalci politike. Njihov namen je nagovarjanje in analiza pomembnih družbenih izzivov in pomoč pri reševanju kompleksnih vprašanj za dobrobit družbe. Akademija združuje preko 2000 uglednih znanstvenikov, med njimi 34 dobitnikov Nobelove nagrade.

Maja Fošner je od leta 2014 redna profesorica in je prodekanica za izobraževalno dejavnost na Fakulteti za logistiko. Je gostujoča predavateljica na Reshetnev Siberian State University of Science and Technology v Krasnoyarsku, Rusija in na francoski fakulteti IEMI. Prav tako je v upravnem odboru mednarodne akreditacijske hiše European Council for Business Education (ECBE) ter evalvatorka pri Nakvisu.  Od leta 2017 je tudi vodja projekta Erasmus+ Modern logistics learning: certified module on master study level.

 

Foto: Nataša Muller

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *