Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 24.05.21 in Svet

Družbene,  ekonomske in socialne posledice epidemije

Družbene, ekonomske in socialne posledice epidemije

 

Društvo za širitev znanja in raziskovanja v medicini, ki deluje pod okriljem interventnega kardiologa prof. dr. Matjaža Bunca, v sodelovanju z Zavodom za strokovno izobraževanje in podporo inovacijam – E-coopedu v četrtek, 27. 5., ob 20.00  pripravlja spletno omizje   na temo  družbenoekonomskih posledic epidemije in z njimi povezanimi izzivi družbe za prihodnje obdobje. Spletno omizje je namenjeno zdravstvenim delavcem, podjetnikom, strokovnjakom družbenih ved in širši javnosti.

Posledice španske gripe pred 100 leti so pustile velik pečat na dvajseta leta prejšnjega stoletja. Kakšen družbeno-ekonomske posledice utegne pustiti pandemija virusa Sars-Cov-2 na dvajseta leta našega stoletja? To vprašanje ne zaposluje le ekonomistov, sociologov in družboslovcev, temveč se lahko poraja tudi vsakemu med nami, ki s skrbjo zremo v negotovo prihodnost.

Novinar Igor E. Bergant se bo pogovarjal s štirimi gosti; novinarjem, publicistom in sociologom dr. Alijem Žerdinom, ki je pred nedavnim izdal tudi knjigo, ki govori o posledicah koronakrize na naša življenja, z dr. Tamaro Pavasović Trost, ki je magistrirala iz političnih znanosti na ameriški univerzi Syracuse in doktorirala na Harvardu ter se v svojem znanstvenem delu veliko ukvarja z vprašanji nacionalizma, identitetnih politik in vrednotami mladih, mag. Lenart Kučič je novinar neodvisnega in neprofitnega medija podcrto.si in nekdanji kolumnist Sobotne priloge Dela, raziskovalno pa se ukvarja z medijskim lastništvom in medijsko politiko,  dr. Andreja Kodrin  pa je  direktorica podjetja Quintaum in članica Poslovnega sveta IRCAI – Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco pod okriljem UNESCA.

Povezava do omizja: https://bit.ly/3fvSI3W

 

Foto: www.ecoopedu.com

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *