Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 7.12.18 in Univerze

Financial Times uvrstil Ekonomsko fakulteto med top 100

Financial Times uvrstil Ekonomsko fakulteto med top 100

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se kot edina poslovno ekonomska  šola iz Slovenije prvič uvršča med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi. Financial Times je s tem Ekonomsko fakulteto in Slovenijo postavil na zemljevid najkakovostnejšega poslovnega izobraževanja.

Po tem ko se je  je v septembru program »International Master in Business and Organisation » (IMB) uvrstil na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu, se decembra Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani tudi kot institucija uvršča med 95 najboljših poslovno  ekonomskih šol v Evropi.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani  se z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB in AMBA) uvršča med 1 odstotek najboljših poslovno ekonomskih šol v svetu. Tovrstnih inštitucij je na svetu več kot 15.000. Kljub množici  razvrščanj univerz in poslovnih šol je lestvica Financial Timesa še vedno najbolj prepoznavna v mednarodni poslovni javnosti,  uvrstitev nanjo pa znak kakovosti  fakultete in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Posebej je izpostavljeno, da ima Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani med pedagoškim osebjem visok odstotek žensk in je med uvrščenimi šolami po tem kriteriju na spoštljivem drugem mestu.

Na najprestižnejši lestvici evropskih poslovnih šole so na prvih treh mestih  London Business School, HEC Paris in INSEAD. Slovenija je skupaj z Avstrijo, Dansko, Madžarsko, Švedsko in Rusijo med državami, ki imajo po eno poslovno ekonomsko  šolo med najboljšimi 95 poslovnimi šolami v Evropi.

V letošnjem letu se razen Slovenije na  lestvico na novo ni uvrstila nobena druga država.

Uvrstitev na najprestižnejšo lestvico je priznanje Ekonomski fakulteti in Univerzi v Ljubljani in njenim profesorjem ter strokovnim sodelavcem za dolgoletno vztrajno delo za izboljšanje kakovosti  na področju visokošolskega izobraževanja. Hkrati je to tudi  lepo priznanje in promocija za Slovenijo.

Povezava na lestvico the Financial Times “European Business School Rankings 2018”:

http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings-2018

 

Foto: EF

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *