Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 5.10.20 in Inštituti

Informacijska družba 2020

Informacijska družba 2020

Na Institutu Jožef Stefan (IJS) se danes začenja 23. mednarodna multikonferenci Informacijska družba – IS 2020, ki bo  omogočila raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe.

Informacijska družba spreminja svet in tudi slovensko družbo. Zato je pomembno, da se teh sprememb zavedamo in jih sprejmemo v vsakdanje življenje. Cilj IS 2020 ni najti dokončne odgovore na probleme, ki se porajajo ob pohodu informacijske družbe, temveč sprožiti interdisciplinarne strokovne razprave in zastaviti smernice za nadaljnje raziskovanje. Konferenca bo imela vlogo foruma svetovnih in domačih raziskovalcev, kjer se bodo odpirali vprašanja o sedanjih in prihodnjih raziskovalnih usmeritvah, poslovnih priložnostih ter vladnih politikah Evrope in Amerike, izmenjevali ideje in razvijali vizijo informacijske družbe.

Ustanove in posamezniki so vabljeni, da predstavijo prispevke o zanimivih novih dognanjih, pripravijo lahko tudi pregled stanja in novosti v svoji ustanovi, spregovorijo o problemih znanosti in razvoja v Sloveniji, o odnosu države ali o tem, kako bi se morala Slovenija razvijati v smeri informacijske družbe. Konferenca se zaključuje v  petek, 10. oktobra 2020 s svečano prireditvijo v Veliki predavalnici IJS.

Foto: IJS

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *