Pages Menu
Categories Menu

Posted on 16.09.20 in Inštituti

Kako učinkovita je lahko trajnostna preskrba s hrano in kako uspešno jo uvajamo?

Kako učinkovita je lahko trajnostna preskrba s hrano in kako uspešno jo uvajamo?

Kemijski inštitut v sodelovanju s Slovenskim Združenjem za kakovost in odličnost ter Gospodarsko Zbornico Slovenije organizira spletni posvet na temo učinkovitosti zelene prehranske verige, ki bo potekal 17. in 18. septembra 2020.

Učinkovita, varna in trajnostna preskrba s hrano je eden od ciljev Evropskega zelenega dogovora. Zelena prehranska veriga sloni na kratkih preskrbovalnih verigah, preprečuje izgube hrane in zmanjšuje količino odpadne hrane. Uporablja embalažo, ki je v največji možni meri del krožnega gospodarstva in je okolju prijazna. Odvečna hrana gre v dobrodelne namene in ne v odpad.

 Kemijski inštitut je partner projekta Education and Tools to manage fluxes of resources in the Circular Food Chain (EAT-circular), ki ga sofinancira EIT ClimateKIC. Cilj projekta je pregledati, povezati in izboljšati obstoječe strategije za zmanjšanje količin odpadne hrane.

Dogodek lahko spremljate preko platforme Webex, po njem pa bo na voljo tudi posnetek.

Program posveta s povezavami je v priponki, več o dogodku pa je na voljo na: http://bit.ly/EatCircular

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *