Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 23.01.19 in Univerze

Mafijski vikend in I

Mafijski vikend in I <3 MAT

Tudi letos bo na Fakulteti za matematiko in fiziko potekal Mafijski vikend oziroma zimska šola za dijake vseh letnikov. Program, sestavljen iz delavnic, predavanj in družabnih aktivnosti, bo potekal od petka, 25. januarja, do nedelje, 27. januarja, več informacij pa je dostopnih na spletnistrani zimskasola.fmf.uni-lj.si.

Matematika je čudovita veda, ki uči razumeti in reševati probleme, obenem pa možganom nudi najboljši trening analitičnega mišljenja. Zato so se na Oddelku za matematiko Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani odločili, da organizirajo cikel poljudnih predavanj, namenjenih bodočim študentom, dijakom, mentorjem, staršem in vsem, ki želijo (p)ostati matematično fit.

Skupaj s profesorji FMF si bodo zastavljali vprašanja in reševali probleme iz vsakdanjega življenja ter raziskovali, kako nam matematika pri tem pomaga. Obljubljajo, da se boste na vsakem predavanju prepričali, da je z matematiko vse bolj zanimivo, smiselno, predvsem pa lažje.

Prvo izmed predavanj bo v petek, 25. 1. 2019, ob 17.30 na FMF v Ljubljani. Prof. dr. Peter Šemrl se bo spraševal “Kaj vse bi morali vedeti o matematiki, pa nismo upali vprašati?”. Predavanje je del Mafijskega vikenda, zato mu bo ob 18.30 sledilo še fizikalno predavanje prof. dr. Tomaža Zwittra z naslovom “Mnogodimenzionalno vesolje”.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *