Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 13.04.17 in Univerze

Največji raziskovalni projekt s področja humanistike v Sloveniji

Največji raziskovalni projekt s področja humanistike v Sloveniji

Univerza v Ljubljani pripravlja predstavitev največjega raziskovalnega projekta  s področja humanistike v Sloveniji, za katerega je prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani prejela prestižni ERC Advanced Grant 2016 za uveljavljene raziskovalce. Za izvedbo petletnega projekta z naslovom »Post-war transitions in gendered perspective: the case of the North-Eastern Adriatic region« bo dr. Verginella prejela 2,3 milijona evrov.

Predstavitev projekta bo v torek, 18. aprila 2017, ob 14. uri, v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani (Kongresni trg 12), v sklopu uvodnega dela redne seje Senata Univerze v Ljubljani.

Program podpore je financiran iz Razvojnega sklada, ki ga je Univerza v Ljubljani ustanovila leta 2015, da bi k prijavi spodbudila čim več raziskovalcev evropskih projektov in jih pri tem strokovno podprla.  Od leta 2015 so na Univerzi pridobili dva ERC Advanced Grant projekta v skupni vrednosti več kot štiri milijone evrov. V letu 2016 ga je prejel prof. dr. Tomaž Prosen s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, letos ga je prejela prof. dr. Marta Verginella s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V Sloveniji so bili do sedaj na tem razpisu uspešni štirje slovenski predstavniki.

Foto: zgodovina.si

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *