Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 21.08.18 in Univerze

Noč raziskovalcev: Humanistika, to si ti!

Noč raziskovalcev: Humanistika, to si ti!

V projektu Noč raziskovalcev, ki ga koordinira Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, sodeluje 14 članic Univerze. Evropski projekt Noč raziskovalcev, ki skozi številne dogodke približa delo raziskovalcev širšemu krogu ljudi, nosi podnaslov »Humanistika, to si ti!« (Humanities rock!). Noč raziskovalcev bo potekala v petek, 28. septembra 2018, in v petek, 27. septembra 2019 ,

Letos bo v Noči raziskovalcev poudarek na evropskem letu kulturne dediščine, naslednje leto pa bo posvečeno 100-letnici Univerze v Ljubljani. Skozi dogodke želijo izpostaviti pozitivno vlogo dela raziskovalcev in ga s tem približati širšemu krogu ljudi. Prepogosto namreč še vedno naletimo na stereotipne predstave o raziskovalcih; da so posebneži, »živijo« v laboratorijih in trpijo za pomanjkanjem socialnih veščin.S projektom želijo zmanjšati vrzel med širšo javnostjo in akademiki.

Podnaslov Noči raziskovalcev je »Humanistika, to si ti!« (Humanities rock!), saj humanistika postaja vse bolj marginalizirana, če ne celo zanemarjena, ne samo v vedno bolj skomercializiranem javnem prostoru, ampak tudi znotraj raziskovanja.

Otrokom, učencem, študentom, družinam in odraslim v Ljubljani bodo nudili mnogo različnih in atraktivnih dogodkov ter dejavnosti. Predlagane dejavnosti vključujejo predstavitve, izlete, delavnice, razstave, razprave, eksperimente, dneve odprtih vrat, filmski festival in zaključno slavnostno podelitev nagrad z glasbenim koncertom.

Fakultete in akademije Univerze v Ljubljani, ki sodelujejo v projektu so: Akademija za gledališče, radio, film in televizijo, Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Fakulteta za družbene vede, Biotehniška fakulteta, Filozofska fakulteta, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Fakulteta za računalništvo in informatiko, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za matematiko in fiziko, Medicinska fakulteta, Naravoslovnotehniška fakulteta, Fakulteta za farmacijo, Veterinarska fakulteta.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *