Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 10.09.18 in Univerze

Nov uspeh Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

Nov uspeh Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani

 

Ekonomska fakulteta UL se  z uglednimi mednarodnimi akreditacijami (EQUIS, AACSB, AMBA), uvršča med 1 odstotek najboljših poslovnih šol v svetu. V letu 2018 pa se lahko pohvalijo z novim uspehom, saj se je program »International Master in Business and Organisation (IMB)« uvrstil na prestižno lestvico Financial Timesa med najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu. Kljub poplavi tovrstnih razvrščanj univerz in poslovnih šol je lestvica Financial Timesa še vedno najbolj prepoznavna v mednarodni poslovni javnosti, sama uvrstitev pa znak kakovosti programa in izvrstnih diplomantov, ki so po zaključku študija hitro zaposljivi. Ključni elementi, ki vplivajo na razvrstitev so poleg programa, učiteljev, stikov s poslovno skupnostjo ter internacionalizacijo, predvsem zaposljivost in plača diplomantov po zaključku študija in tri leta kasneje. Še posebej ponosni so na dejstvo, da je program po kriteriju kakovosti glede na šolnino in dolžino študija prepoznan kot drugi najboljši izmed vseh, ki kotirajo na tej prestižni lestvici.  Uvrstitev na lestvico ni samo znak prestiža, temveč diplomantom IMB programa omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja.

Mednarodni redni magistrski program poslovodenja in organizacije IMB s 25-letno tradicijo, velja za enega najbolj uveljavljenih magistrskih programov v JV Evropi. V sodelovanju s številnimi priznanimi mednarodnimi predavatelji iz Amerike in Evrope poteka izključno v angleškem jeziku. Študij na tem programu je namenjen mladim in ambicioznim študentkam in študentom na začetku njihove poslovne poti.. Program, katerega letos končuje že 25. generacija visoko motiviranih in sposobnih študentov, je od svojega začetka v letu 1993 končalo 774 študentov, kateri so nosilci pomembnih vlog ne le v slovenskih podjetjih in ostalih institucijah, temveč tudi v mednarodnem okolju. Diplomanti programa danes predstavljajo ključne kadre v vodilnih slovenskih podjetjih (Zavarovalnica Triglav, Gorenje, NLB, Mercator, Petrol…), nekateri med njimi pa so zaposleni tudi v svetovnih multinacionalnih podjetjih in institucijah kot so Google, Procter & Gamble, EBRD, BMW, Adidas, Mahle ter mnogih drugih.

Majhna skupina študentov, tesna povezanost s prakso in najboljšimi svetovnimi univerzami ter mednarodno okolje oblikujejo tiste ključne kompetence, ki gradijo visoko zaposljivost diplomantov tega programa.

Program IMB je lansko leto praznoval četrt stoletja obstoja. Program je dolga leta rastel in se razvijal pod vodstvom prof. dr. Janeza Prašnikarja, ki je ob tem pomembnem uspehu povedal: »Z uvrstitvijo rednega magistrskega progrma iz Poslovodenja in organizacije (IMB) na Financial Times lestvico 100 najboljših programov na svetu s področja “Master in Management” sta Ekonomska fakulteta v Ljubljani in Univerza v Ljubljani pridobila veliko priznanje. Je rezultat trdega dela vseh sodelujočih v programu v zadnjih petidvajsetih letih njegovega delovanja. Hkrati je ta uspeh velik izziv za naprej. Prepričan sem, da bo program uspešen tudi v prihodnosti.”

 

Foto: EF

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *