Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 17.11.21 in Univerze

O elektoporaciji in zdravljenju z njo na mednarodni doktorski šoli

O elektoporaciji in zdravljenju z njo na mednarodni doktorski šoli

Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani poteka med 14. in 20. novembrom Mednarodna doktorska šola EBTT (Electroporation-Based Technologies and Treatments),  ki jo organizira Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Onkološkim institutom Ljubljana in ponuja delavnice in predavanja na temo tehnologij in zdravljenj, ki temeljijo na elektroporaciji.

Predavanja in delavnice potekajo v živo na fakulteti, vsebine pa so udeležencem na voljo tudi prek spleta. Vsebine so sicer namenjene tako začetnikom kot tudi strokovnjakom s področja elektroporacije; poleg uporabnikom metode so vsebine koristne  predvsem doktorskim študentom in raziskovalcem s področja biologije, medicine in biotehnologije.

Direktorja šole EBTT, prof. dr. Damijan Miklavčič s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in dr. Luis Mir z Inštituta Gustave Roussy in CNRS-a iz Pariza, sta s pomočjo sodelavcev in številnih gostujočih predavateljev tudi letos poskrbela za kakovosten program, ki omogoča izmenjavo znanj med raziskovalci in znanstveniki z vsega sveta. Petnajst mednarodnih in domačih strokovnjakov bo predstavilo najnovejše raziskave in dognanja s področja elektroporacije od osnov elektroporacije do  področja uporabe v medicini in biotehnologiji ter smernice za prihodnost. Program vključuje tudi uporabo elektroporacije kot ablacijsko metodo v srcu, terapevtskih aplikacijah genske elektrotransfekcije, krioprezervacijo tkiv ter uporabo elektroporacije pri predelavi hrane.

Za več informacij o programu obiščite http://2021.ebtt.org/.

Foto: FE UL

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *