Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 26.11.18 in Podjetništvo, Start Up

Podjetna Primorska 2018: Nagrade za najboljše podjetniške ideje

Podjetna Primorska 2018: Nagrade za najboljše podjetniške ideje

V Kopru so sklenili 12. natečaj za najboljšo poslovno idejo Primorske Podjetna Primorska, ki ga v sodelovanju s partnerji organizira Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske.

Na zmagovalne stopničke v kategoriji Star-up Accelerator Navigator, ki je namenjeni izkušenim posameznikom in ekipam, sta stopila Stefano Destefano in Mateja Miško s fotovoltaičnimi strešniki.

V kategoriji Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj je slavila vsestranska umetnica Tina Kraljič z unikatnimi umetninami Rivalmit.

V kategoriji Start-up Academic – Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena najboljšim podjetniškim idejam študentov Univerze na Primorskem, so podelili tri nagrade. Strokovno komisijo sta najbolj prepričali Nika Tomažič in Monika Kršić z biorazgradljivim lončkom iz tropin Cupgrape. Na drugo mesto se je uvrstil Goran Tubić z aplikacijo Domači zabojček, na tretje pa je pripadlo blogerki Jeri Lenardič, ki je predstavila Jerino slaščičkarno.

Do sredine meseca maja se je na natečaj prijavilo preko 30 podjetniških skupin in posameznikov, a le 17 je uspel preboj v veliki finale. Izbranim je Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske nudil možnosti za razvoj in izvedbo inovativnih podjetniških storitev in produktov. Z mentorskih programom, kjer so izpopolnjevali svojo poslovno idejo s pomočjo različnih strokovnjakov in številnimi delavnica, ki so jih organizirali, so finalisti osvojili znanja, ki jim bodo pomagala pri lažjem prodoru na trg.

Foto: UIP

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *