Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 22.08.18 in Univerze

Poletna šola za dijake Kariernih centrov Univerze v Ljubljani kmalu odpira vrata

Poletna šola za dijake Kariernih centrov Univerze v Ljubljani kmalu odpira vrata

Do začetka Poletne šole za dijake z naslovom Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate, je le še nekaj dni. Med 27. in 31. avgustom 2018 bodo potekale številne brezplačne delavnice na temo izbire študija in spoznavanja sebe, obiski fakultet in akademij Univerze v Ljubljani ter ogledi uglednih slovenskih podjetij in organizacij. Poletna šola, ki jo prirejajo Karierni centri Univerze v Ljubljani in sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, je namenjena dijakom, predvsem 2. in 3. letnikov, ki razmišljajo o študiju in še niso prepričani, kakšen študij bi izbrali.

Z željo, da dijaki začnejo pravočasno razmišljati o izbiri študija in se seznanijo s številnimi možnostmi, so Karierni centri Univerze v Ljubljani pripravili celotedenski program, ki ga zaznamuje izbirnost, saj se dijaki lahko prijavijo na posamezno delavnico ali obisk, glede na njihova zanimanja. V dopoldanskem delu delavnic z naslovom Kam in kako? bodo dijaki pridobili vpogled v svoje interese, osebnostne lastnosti in kompetence ter odgovore na vsa ključna vprašanja o vpisnem postopku, visokošolskem sistemu, možnostih študija in priložnostih za mednarodne izmenjave. Sledi sklop Faksi v praksi, v katerem se lahko dijaki odločijo za obisk fakultet in akademij Univerze v Ljubljani, na katerih bodo na privlačen način raziskali ponudbo študijskih programov. Obiskali bodo lahko Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje, Biotehniško fakulteto, Ekonomsko fakulteto, Fakulteto za družbene vede, Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, Fakulteto za računalništvo in informatiko, Fakulteto za socialno delo, Fakulteto za strojništvo, Fakulteto za upravo, Filozofsko fakulteto, Naravoslovnotehniško fakulteto in Pedagoško fakulteto. V popoldanskem času bo v okviru sklopa Znanje v praksi čas za ogled zakulisja dela v uglednih slovenskih podjetjih in organizacijah. V podjetjih kot so  Cosylab, IGEA, Inštitut za radiologijo UKC Ljubljana, Lek, Ljubljanski grad, NLB, RTV Slovenija in Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje bodo dijaki spoznali različne poklice, tudi tiste, ki jih še ne poznajo. Izvedeli bodo, kaj lahko počnejo z določeno izobrazbo in kako delo poteka v praksi. Zaključek poletne šole bo potekal na rektoratu Univerze v Ljubljani z informativnim dvoriščem, kjer se bodo dijakom predstavile še organizacije s storitvami za bodoče študente. Za individualne pogovore o dilemah pri izbiri študija bodo med poletno šolo na voljo tudi karierni svetovalci (po predhodnem dogovoru).

Čas za prijave na delavnice, na nekaterih je na voljo le še nekaj prostih mesti, se izteka. Za prehrano in prevoz med lokacijami v Ljubljani bo poskrbljeno. Dijaki, ki ne živijo v Ljubljani, lahko na podlagi vozovnice javnega prevoza uveljavljajo povračilo stroškov javnega prevoza.

Več informacij in prijava na spletni strani Kariernih centrov Univerze v Ljubljani.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *