Pages Menu
Categories Menu

Posted on 18.08.23 in Svet

Poletni tabor inovativnih tehnologij za mlade

Poletni tabor inovativnih tehnologij za mlade

V tednu med 21. In 25. avgustom 2023 bo na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, na katerem bodo mladi vstopili v zabaven svet elektrotehnike in sodobnih tehnologij. Na tematskih delavnicah  bodo z  mentorji ustvarjali izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Delovanje inovativnih tehnologij bodo spoznali tudi na ekskurzijah v visokotehnološka podjetja in ustanove.

Poletni tabor inovativnih tehnologij je namenjen učencem od konca 4. razreda osnovne šole do konca 3. letnika srednje šole. Delavnice temeljijo na skupnem aktivnem učenju, zajemajo vsa potrebna temeljna znanja, odlične praktične primere po »hands-on« pristopu in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi. Pri tem bodo v pomoč izkušeni mentorji in mladi strokovnjaki s fakultete, ki bodo otroke preko sproščenega, dinamičnega in kreativnega sodelovanja popeljali v svet sodobne elektrotehnike in multimedije.

Že v prihodnjem tednu bodo prijavljeni sodelovali na enajstih delavnicah, namenjenih različnim starostnim skupinam. Na delavnici Hrupometer se bodo na primer ukvarjali z zaznavanjem zvoka in izdelali domači merilnik hrupa. Delavnica LEGO Viharniki bo namenjena spoznavanju avtonomnih mobilnih sistemov in področju senzorike, ljubitelji robotike pa bodo programirali mini sumo robote in se na koncu pomerili na prijateljskem turnirju. Zanimiva bo tudi delavnica Elektrika v človeškem telesu, v sklopu katere bodo dijaki spoznali električno naravo delovanja srca, mišic in živcev ter preizkusili električno stimulacijo, s katero lahko pomagamo mišicam, če delujejo nepravilno.

Več informacij obiščite spletno stran https://fe.uni-lj.si/solarji-in-dijaki/poletni-tabor-inovativnih-tehnologij/.

 

Foto: FE UL

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *