Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 7.03.18 in Univerze

Populizem v Evropski uniji

Populizem v Evropski uniji

Center za mednarodne odnose (Fakulteta za družbene vede) sodeluje skupaj s raziskovalci iz Avstrije, Češke, Slovaške in Madžarske v mednarodnem projektu »Anti EU-rhetoric versus own national interests? Nationalistic populism and its reception in Central Europe«. V okviru projekta se je v vseh petih državah izvedla enaka anketa o odnosu do EU, članstva in ključnih problemov za posamezne države, kot jih vidijo njihovi državljani. Na okrogli mizi, ki jo bosta s svojim nagovorom pozdravila tudi vodja Predstavništva Evropske komisije dr. Zoran Stančič ter predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez, bodo raziskovalci iz vseh petih držav predstavili ključne ugotovitve anket. Okroglo mizo, ki bo potekala v angleščini, bo moderirala novinarka Helena Milinković.

Vas zanima, kaj o svojem članstvu v EU mislijo Madžari in Slovaki? Kje Slovenci vidimo prednosti članstva? Kako vidijo svojo državo v EU Avstrijci in Čehi?

Nekaj odgovorov in razmislekov o zgornjih vprašanjih boste lahko slišali na okrogli mizi » Populizem v Evropski uniji«, ki bo v sredo, 14. 3. 2018, ob 17. uri, v veliki dvorani Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani.

 

Foto: spinelligroup.eu

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *