Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 2.03.19 in Inštituti, Univerze

Posvet Komisije za enake možnosti na področju znanosti

Posvet Komisije za enake možnosti na področju znanosti

Komisija za enake možnosti na področju znanosti bo tudi letos ob Dnevu žena pripravila posvet, ki bo tokrat na temo enakosti spolov v povezavi z dolgoročnimi institucionalnimi spremembami. Posvet bo v četrtek, 7. marca, ob 11. uri v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Uvodoma bodo udeleženke in udeležence posveta nagovorili: dr. Jernej Štromajer, državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Andreja Gomboc, predsednica Komisije za enake možnosti na področju znanosti, ter Miha Lobnik, zagovornik načela enakosti.

Prvi del posveta, na katerega je komisija povabila tudi Theodorea Papazogloua, predstavnika Evropskega raziskovalnega sveta, bo usmerjen na pripravo zakonodaje in oblikovanje ukrepov na področju enakih možnosti.

V drugem delu posveta pa bo predstavitev strategij za enakost spolov, ki so jih oblikovali na Kemijskem inštitutu, Filozofski fakulteti UL, Nacionalnem inštitutu za biologijo in Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Strategije so oblikovali v okviru sodelovanja v EU projektih.

Program posveta: https://tinyurl.com/yyomemq4

Foto: mlad.si

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *