Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 9.03.20 in Univerze

Potek študijskega procesa zaradi koronavirusa

Potek študijskega procesa zaradi koronavirusa

Zaradi novih primerov okužb s koronavirusom izdajamo dopolnjene napotke glede izvajanja študijskega procesa na Univerzi v Ljubljani. Napotke bomo ves čas posodabljali v skladu z razvojem dogodkov. Na Univerzi v Ljubljani razmere spremlja posebna delovna skupina pod vodstvom dekana Medicinske fakultete UL prof. dr. Igorja Švaba in dekana Zdravstvene fakultete UL doc. dr. Andreja Starca, na članicah pa delujejo koordinacijske skupine.

  • Članicam predlagamo, da za vsaj 14 dni ukinejo predavanja v velikih predavalnicah, kjer se lahko zbere 100 in več ljudi in jih nadomestijo z drugimi oblikami pouka.
  • Članicam predlagamo, da v največji možni meri nadomestijo tudi druge oblike pouka tako, da bo pouk možno izvesti na daljavo.
  • Odsvetujemo obiske naših študentov in zaposlenih v ogrožena področja.
  • Odsvetujemo obiske iz tujine iz ogroženih območij.
  • Ukinjamo vsa srečanja, kjer se zbere več ljudi, ki so v tesnem stiku in ki niso nujno potrebna za tekoče delovanje UL (kongresi, svečane akademije, podelitve diplom, športna vzgoja, drugi javni dogodki ipd.).
  • Ker so nekateri zavodi prepovedali vstop študentov v svoje prostore, bomo v soglasju z zavodi te oblike pouka nadomeščali. Če to ne bo možno, lahko članice te aktivnosti, kadar je to smiselno, priznajo kot izvedene zaradi izrednega stanja.

Foto: UL VF

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *