Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 22.10.19 in Inštituti, Univerze

Predstavitev Horizon Europe – novega programa financiranja znanosti, raziskav in inovacij

Predstavitev Horizon Europe – novega programa financiranja znanosti, raziskav in inovacij

Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje iz Bruslja (SBRA) bosta v okviru meseca znanosti predstavila Obzorje Evropa (Horizon Europe) –  nov program financiranja znanosti, raziskav in inovacij v petek, 25. oktobra 2019 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki je soorganizator in partner tega dogodka.

Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) iz Bruslja vsako leto organizira tradicionalne t.i. Info dneve na temo evropskih raziskav in inovacij. Letošnji informativni dan nosi naslov The Dawn of Horizon Europe: Europe’s New Research & Innovation Programme.

Namen konference je seznaniti raziskovalce, podjetnike, inovatorje in vse druge zainteresirane, s prihodnjim programom Obzorje Evropa (Horizon Europe). Govorniki iz Evropske komisije in Vlade Republike Slovenije bodo predstavili: programe Marie Sklodowska Curie, Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), Evropskega sveta za inovacije (EIC), prihodnje misije in raziskovalna partnerstva, vključno s posebnostmi ter drugimi vidiki Obzorja Evropa.

V okviru konference bo tudi razprava s predstavniki SRIP-ov, ki bodo razpravljali o pomenu vključevanja slovenskih raziskovalcev, inovatorjev in gospodarstva v mednarodna razvojna partnerstva. Konferenca je brezplačna, potekala bo v angleškem jeziku,“  poudarja   dr. Draško Veselinovič, predsednik upravnega odbora SBRA, ki bo konferenco vodil.

Program konference pa je na voljo na tej povezavi.

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *