Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 2.12.17 in Inštituti

Premiera filma Let there be light!

Premiera filma Let there be light!

Veliko gradbišče v Provansi, kjer dobiva poskusni reaktor ITER vse bolj prepoznavno obliko, je odličen prikaz sodelovanja držav v skrbi za boljšo prihodnost sveta. V napredovanje projekta izgradnje velikega poskusnega reaktorja ITER, pri razvoju katerega sodelujejo tudi Slovenski raziskovalci, so uprte oči po vsem svetu.

Spomladi so se člani Slovenske fuzijske asociacije (SFA) razveselili novice, da je bil o fuziji, energiji prihodnosti, in gradnji fuzijskega reaktorja ITER v Provansi posnet odličen dokumentaren film »Let there be light«, režiserja Mile Aung-Thwina. Film premierno prikazujejo po filmskih festivalih po celem svetu in odzivi nanj so zelo dobri.

Dokumentarni film Let there be light! si bo mogoče ogledati 8. decembra ob 13h na Institutu Jožef Stefan. Po ogledu (80 min) bo kratek pogovor o napredku razvoja fuzijskih elektrarn in trenutnem stanju gradnje reaktorja ITER, tudi z neposrednim javljanjem od tam.

Dogodek je umeščen v program Meseca znanosti (MIZŠ): http://www.mizs.gov.si/si/ delovna_podrocja/direktorat_ za_znanost/mesec_znanosti_ 2017/let_there_be_light/

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *