Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 7.09.18 in Univerze

Prof. dr. Marjan Mernik postal član častnega svetovalnega odbora USERN

Prof. dr. Marjan Mernik postal član častnega svetovalnega odbora USERN

Redni profesor Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru prof. dr. Marjan Mernik je zaradi svojih vidnih uspehov dobil povabilo v častni svetovalni odbor mreže USERN. Gre za neodvisno, neprofitno in nevladno mrežo, katere vizija je promovirati vrhunsko znanost z namenom, da bi si izboljšali kvaliteto življenja in poskrbeli za ohranitev javnih dobrin za prihodnje generacije. Častni svetovalni odbor mreže sestavlja 14 Nobelovih nagrajencev, kakor tudi več kot 300 gornjih 1 % znanstvenikov iz celega sveta. Med uspehi, ki so pripomogli k povabilu, na katerega se je tudi pozitivno odzval, je zagotovo veliko doprineslo tudi dejstvo, da je bil prof. dr. Mernik  leta 2017, kot edini iz Slovenije za področje računalništva in informatike, imenovan za visoko citiranega raziskovalca s strani Clarivate Analytics.

“Biti v takšnem odboru je zagotovo velika čast zame, za inštitut in fakulteto. Eden izmed ciljev USERN je tudi vzpodbujati mlajše raziskovalce, da nadaljujejo začrtano pot. Na Inštitutu za računalništvo se še kako zavedamo, da je potrebno mlajšim pomagati, saj je pot raziskovalca velikokrat povezana z neuspehi, ki pa nas na koncu pripeljejo do pomembnih odkritij in rešitev. Sodelovanje in članstvo mi bo omogočilo lažjo navezavo stikov z najboljšimi raziskovalci po vsem svetu, čeprav že sedaj veliko sodelujem z raziskovalci iz Evrope, Amerike, Azije, Avstralije in Afrike,” se uspeha veseli red. prof. dr. Marjan Mernik.

Dr. Mernik že več kot 20 let poučuje na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, na kateri je tudi sam študiral. Je predstojnik Inštituta za računalništvo. Med leti 2004 in 2007 je izkušnje pridobival in delil na University of Alabama v Birminghamu v Združenih državah Amerike, kjer občasno še vedno predava kot gostujoči profesor.

Foto: UM

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *