Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 10.09.18 in Univerze

Projekt ITHACA – IKT storitve v zdravstvu

Projekt ITHACA – IKT storitve v zdravstvu

Na Fakulteti za družbene vede (FDV)  Univerze v Ljubljani so  pričeli z izvajanjem mednarodnega projekta ITHACA, katerega ključni cilj je izboljšanje nacionalnih in regionalnih politik na področju uvajanja inovativnih IKT-podprtih storitev v zdravstvu in oskrbi ter boljša podpora inovativnim podjetjem, ki delujejo na tem področju. 3. in 4. oktobra 2018 organizirajo prvi mednarodni dogodek v okviru projekta.

Gre za dogodek pri Interreg Europe projektu ITHACA (https://www.interregeurope.eu/ithaca/), kjer  sodelujejo partnerji iz 9 evropskih regij, partner pa je tudi Univerza v Ljubljani. Vsi partnerji so tudi člani omrežja Coral (http://www.coral-europe.eu/), evropskem  združenju regij na področju pomoči iz okolja pri samostojnem življenju (Ambient Assisted Living).

Cilj projekta je doseči večjo naklonjenost odločevalcev na področju zdravstva in oskrbe (pri nas sta to Ministrstvo za zdravje  in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) za IKT podprte rešitve ter za inovativna podjetja in raziskovalce, ki delajo na tem področju. Hkrati želijo doseči »triple win« na tem področju, in sicer bolje dostopne IKT rešitve, ki podpirajo zdravo in aktivno staranje, bolj učinkovite ekosisteme ter večjo podporo podjetjem ter rast trga IKT podprtih storitev. Partnerji želijo, da bi politika bolj podpirala uvajanje tehnološko podprtih rešitev.

Na dvodnevnem dogodku bodo  predstavniki projektnih partnerjev, ki prihajajo iz Danske (regija Zealand), Italije (regija Friuli Venezia Giulia), Združenega kraljestva (NHS Liverpool Clinical Commissioning Group), Francije (GIP Autonom’lab), Španije (Basque Foundation for Health Innovation and Research), Poljske (regija Malopolska) ter Nemčije (zvezna dežela Baden-Wuerttemberg) ter njihovi deležniki. V projektu uporabljajo model četverne vijačnice, zato deležniki prihajajo iz podjetij, raziskovalnih organizacij, organizacij, ki delajo s končnimi uporabniki ter  odločevalci.

Foto: https://www.interregeurope.eu/ithaca/

 

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *