Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 25.07.18 in Univerze

Prvič se bo izvajal magistrski študij Multimedija

Prvič se bo izvajal magistrski študij Multimedija

Pred štirimi leti so na Univerzi v Ljubljani začeli z univerzitetnim interdisciplinarnim študijskim program Multimedija, ki ga izvaja Fakulteta za elektrotehniko UL skupaj s Fakulteto za računalništvo in informatiko UL. Študijski program Multimedija poteka v sodelovanju s partnerskimi podjetji, ki poleg sredstev zagotavljajo tudi sveža znanja in izzive iz gospodarstva. Do sedaj je diplomiralo 9 študentk in študentov prvostopenjskega študija, v jeseni pa pričakujejo, da jih bo diplomiralo še enkrat toliko. Takrat se bodo diplomanti imeli možnost vpisati tudi na 2. stopnjo študija Multimedija, ki se bo letos oktobra začela izvajati prvič.

»Danes ni dovolj, da smo le elektrotehniki in računalničarji, torej zgolj strokovnjaki za razvoj tehnologij, programiranje in načrtovanje internetnih povezav. Pomembno je, da poleg tehnoloških znanj obvladamo tudi kreativne tehnike in znanja za ustvarjanje vsebin ter znamo komunicirati s strokovnjaki z drugih področij, kot so industrija 4.0, digitalni marketing ipd. Interdisciplinarnost je zelo pomembna, prav tako pa dodatne kompetence, kot so inovativnost, komunikacijske veščine, podjetnost, timsko projektno delo, motiviranost za vseživljenjsko učenje …«, pravi prof. dr. Janez Bešter s Fakultete za elektrotehniko UL. Pomembna značilnost diplomiranih inženirk in inženirjev Multimedije pa je ravno ta, da imajo poleg tehnoloških znanj tudi te kompetence, ki so ključne za prihodnjo uspešnost posameznika in tudi podjetja, v katerem se zaposli.

Novopečeni diplomanti prvostopenjskega študija Multimedije, seveda pa tudi diplomanti drugih študijskih programov, pa se že lahko vpišejo na drugo stopnjo študija in si pridobijo naziv magistrica inženirka multimedije oz. magister inženir multimedije. Drugostopenjski študij študentom nudi še večjo izbirnost predmetov ter boljšo povezanost z drugimi fakultetami in gospodarstvom.

Foto: FE UL

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *