Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 26.02.21 in Inštituti

Raziskovalec IJS doc. dr. Gregor Primc predstavlja svoje izkušnje z razvojem podjetniške ideje udeležencem izobraževanja ASTP

Raziskovalec IJS doc. dr. Gregor Primc predstavlja svoje izkušnje z razvojem podjetniške ideje udeležencem izobraževanja ASTP

Na  izobraževanju združenja ASTP (Association of European Science and Technology Transfer Professionals), Marketing and Business Development, (potekalo bo 26. 2 – 5. 3.), se bo na povabilo enega vodilnih strokovnjakov za prenos tehnologij, dr. Jeffa Skinnerja, London Business School, predstavil tudi doc. dr. Gregor Primc.

Kot osrednja predstavitev bo namenjena prikazu rešitve VirOut, okolju prijazne metode in naprave za dezinfekcijo vode z uničevanjem v vodi prisotnih mikroorganizmov in virusov brez uporabe kemikalij. Postopek ima zelo velik potencial za uporabo v gospodarstvu (odpadne vode, pitna voda, kmetijstvo, ipd.). Pri razvoju so sodelovali raziskovalci z Instituta ”Jožef Stefan”, Nacionalnega inštituta za biologijo in Fakultete za strojništvo, Univerze v Ljubljani.

Z rešitvijo se je ekipa predstavila tudi na oktobrski 13. Mednarodni konferenci o prenosu tehnologij (13. ITTC), ki jo organizira Center za prenos tehnologij in inovacij na IJS. Kot glavni govorec je sodeloval dr. Jeff Skinner in bil  tudi član komisije, ki je nagrado za najboljšo inovacijo s komercialnim potencialom iz javne raziskovalne organizacije podelila prav ekipi s projektom VirOut. Primer je angleškega strokovnjaka tako prevzel, da je Primca povabil k pripravi študije primera, ki ga bo dr. Skinner predstavljal svojim slušateljem.

Pri podpori skupine je že ves čas aktiven tudi Center za prenos tehnologij in inovacij, kjer poleg podpore pri zaščiti intelektualne lastnine, skrbijo tudi za iskanje poslovnih partnerjev. Predstavitev  Gregorja Primca na tako uglednem dogodku pomeni naslednje veliko priznanje slovenskim raziskovalcem, ki s svojimi rešitvami pomembno prispevajo k reševanju izzivov sodobnega sveta.

 

Foto: IJS

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *