Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 20.01.22 in Univerze

Rektorski konferenci Republike Slovenije ponovno predseduje Univerza v Ljubljani

Rektorski konferenci Republike Slovenije ponovno predseduje Univerza v Ljubljani

Univerza v Ljubljani po šestih letih spet prevzema dvoletno predsedovanje  Rektorski konferenci  (RKRS).  Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič, novi predsednik Rektorske konference, pred  prvo redno sejo poudarja: »Visokošolski prostor je treba obravnavati celostno, javne univerze pa imamo ključno vlogo, zlasti pri zagotavljanju kakovosti in razvoja tega sistema. Zato želimo s pobudo Rektorske konference za javni dialog zagotoviti premišljene politike, ki bodo tudi prihodnjim rodovom, tako kot več kot 60.000 študentkam in študentom, ki jih izobražujemo javne univerze danes, zagotovile enake možnosti za vrhunski študij.«

Rektorska konferenca, ki združuje vodilne javne visokošolske ustanove v medregionalni akademski kolektiv, bo že februarja začela s serijo javnih razprav o aktualnih vprašanjih in o prihodnosti visokega šolstva.

Prva seja Rektorske konference v organizaciji Univerze v Ljubljani, bo namenjena tudi aktualnim razmeram glede epidemije Covid-19. Pri tem so se Univerze izkazale z odličnim obvladovanjem epidemije, zlasti zaradi visoke precepljenosti in doslednega spoštovanja preventivnih ukrepov.

 Rektorska konferenca je kot neformalno zddrruženje, katere člani so rektorji univerz v Republiki Sloveniji. Združenje je nastalo kot oblika sodelovanja med slovenskimi univerzami in drugimi visokošolskimi in znanstvenoraziskovalnimi institucijami, državo, družbo, slovenskimi in mednarodnimi organizacijami ter združenji in je eden od pozitivnih učinkov bolonjske prenove. Aktivno sodeluje v evropskem in mednarodnem prostoru in je polnopravna članica Združenja evropskih univerz (The European University Association – EUA).

 

Foto: UL

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *