Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 6.03.20 in Univerze

ODPOVEDANO: Roboti na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

ODPOVEDANO: Roboti na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Na Fakulteti za Elektrotehniko (FE) Univerze v Ljubljani pripravljajo med 30. marcem in 3. aprilom 2020 vsakoletne Dneve industrijske robotike (DIR). Svet robotov postaja namreč vse bolj zanimiv, saj ti postajajo vse bolj del našega vsakdana, izboljšujejo kvaliteto življenja, lahko pa nas tudi zabavajo.

Letošnjo predstavitev  bo začel  RobotChallenge, tekmovanje v načrtovanju robotskih celic v programskem okolju RobotStudio. Predhodno znanje ni potrebno, saj bodo za vse vedoželjne in tekmovalce  pripravili kratek tečaj uporabe programa.  Najboljše rešitve  bodo  tudi nagradili.

Od ponedeljka do četrtka bodo v avli fakultete potekale predstavitve robotskih aplikacij, ki so jih med letom pripravili študenti. Zanimiva bo npr.  izkušnja srečanja z robotom kot natakarjem v baru,  lahko pa boste  tudi  zaigrali križce in krožce in se pomerili v igri Jenga. Mnoge utegne zanimati robot,  ki zna sestaviti računalnik in tudi takšen, ki po vaših navodilih sestavi mozaik. Piškotrobot   bo poskrbel, da boste ohranili nivo sladkorja v krvi, Kamerabot pa za odlične posnetke – premikal bo kamero in nadziral fokus, da se boste lahko  povsem posvetili vlogi režiserja, igralca ali programerja. Zanimive in poučne  bodo tudi predstavitve različnih projektov  strokovnjakov iz industrije in z raziskovalnih področij.

Več o dogodku: http://bit.ly/32FlzvR

 

Foto: FE

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *