Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 18.05.20 in Univerze

Sejem akademske knjige Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto

Sejem akademske knjige Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto

V organizaciji Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (UL) bo v času med 18. in 24. majem 2020 potekal sejem akademske knjige Liber.ac 2020. Fakulteta se je času primerno odločila, da vsebinsko zasnovo spremljevalnega programa prestavijo na maj 2021, prireditev pa preselijo v virtualno okolje. Tako smo pripravili Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto.

Prvi del, Knjige z vrta, se nanaša na spletni knjižni sejem, ki bo trajal od 18. do 24. maja,  bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig. Namesto v Foersterjevem vrtu bo knjige mogoče kupiti v spletnem vrtu. Trenutno število sodelujočih razstavljavcev na spletnem sejmu je 37.

V drugem delu, poimenovanem Po spletnih stopinjah v mesto, pa bo oder prav tako zamenjal splet. Z »jagodnim izborom« skrbno pripravljenih spletnih spremljevalnih dogodkov bo potekal arheosprehod  z ogledom ljubljanskih invazivnih rastlin, spoznavanje prostorske sintakse Emone z ogledom  razstave fotografij, slišati pa bo tudi glas orglic na pariških ulicah in še in še. Spremljevalni program je viden  na spletni strani sejma  od 19. do 21. maja.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *