Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 11.05.18 in Univerze

Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe na Fakulteti za elektrotehniko UL

Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe na Fakulteti za elektrotehniko UL

Ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe, 16. maja 2018, Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL) pripravlja dogodek Svetovni dan IKT. Od 9. ure naprej bodo vsako polno uro v avli fakultete potekala kratka zanimiva predavanja gostov iz industrije in pedagogov Fakultete za elektrotehniko, med 8. in 16. uro pa bo prav tako v avli svoje rešitve in tehnologijo predstavljalo osem zanimivih podjetij, preko katerih bodo lahko študentje spoznali zanimiv svet informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Obiskovalci bodo lahko spoznali tudi pred kratkim razvite študentske projekte.

Študentje bodo lahko poslušali predavanje z naslovom SpaceX in nosilne rakete vesoljskega tovora dr. Matjaža Vidmarja s Fakultete za elektrotehniko UL, dr. Jerneja Žganec Gros iz Alpineona pa bo predstavila najnovejše dosežke na področju govornih in slikovnih tehnologij, ki jih je možno uporabiti v naprednih uporabniških vmesnikih za komunikacijo in avtentikacijo oseb. Sledilo bo predavanje Andreja Breliha z NERVteha o vplivu človeškega faktorja na varno vožnjo ter Primoža Napotnika z Iskratela, ki bo predstavil hitre optične komunikacije prihodnosti. Študentom se bosta pridružila tudi Luka Mali (MakerLab), ki bo predstavil pot od inovativne ideje do razvitega prototipa ter dr. Matej Zajc s Fakultete za elektrotehniko UL, ki bo predstavil BENEFIT projekt.

Študentje bodo imeli priložnost spoznati kar osem zanimivih podjetij, projekte, na katerih delajo in rešitve, ki jih ponujajo na trgu. Podjetje CloudMondo bo predstavilo rešitve umetne inteligence za podporo zdravstvu in izobraževanju, CosyLab bo s 3D printanim modelom predstavil model protonske terapije, spoznali bodo Sportradarjevo športno aplikacijo Obogateni nogomet, SmartIs-ev pametni informacijski sistem ter kvantni računalnik IBM Slovenije. Predstavilo pa se bo tudi podjetje Iskratel s hitrimi optičnimi komunikacijami prihodnosti ter podjetji Telekom Slovenije in Iskraemeco.

Priložnost bodo dobili tudi študentje, ki bodo predstavljali svoje pred kratkim razvite projekte. Med predstavljenimi projekti bodo električna rolka, mikro prenosni Dopplerejev radar, zračna miš, različne mobilne aplikacije in še mnogi drugi.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *