Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 13.05.19 in Univerze

Svetovni dan telekomunikacij in informacijsko komunikacijskih tehnologij

Svetovni dan telekomunikacij in informacijsko komunikacijskih tehnologij

Ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijsko komunikacijskih tehnologij (IKT) bo Katedra za IKT Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (UL) v sredo, 15. maja 2019, pripravila dogodek Svetovni dan IKT.

 Med predstavljenimi projekti bodo optoelektronski oscilator, univerzalni RF odpirač, nevidna očala, pametno ogledalo, električna rolka in mnogi drugi. Študentje bodo predstavili tudi različne izdelane aplikacije obogatene resničnosti in interaktivnih vsebin.

Zvrstila se bodo aktualna predavanja pedagogov in študentov IKT ter tudi gostov iz industrije, preko katerih bodo lahko študentje spoznali zanimiv svet informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

S svojimi zanimivimi tehnološkimi rešitvami se bodo predstavila tudi slovenska IKT podjetja, med drugim tudi Telekom Slovenije, IskraEmeco, Iskratel, CosyLab in Elan. Obiskovalci bodo imeli tudi možnost preizkusiti simulator vožnje.

V multimedijski dvorani FE bo predavanje z naslovom Merjenje medijske izpostavljenosti in bogatenje podatkov imel dr. Andrej Košir.

V sklopu kratkih študenstkih predavanj bo obiskovalcem Blaž Bertalanič predstavil Deep learning na grafičnih karticah ali kako spraviti 120 psov v mobilni telefon avtorja. Andrej Lavrič bo predstavil Optoelektronski oscilator, s katerim bo junija tekmoval v Bostonu. Sledilo bo predavanje Amadeja Vidica, Maria Kjurchievskega in Jakoba Gaziča z naslovom HackRF univerzalni odpirač, s katerim pozvonimo zvonec, odpremo garažo in upravljamo RC ladjico. Kristjan Vuk bo predstavil izdelavo interaktivnih poskusov za tehnične muzeje.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *