Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 11.03.21 in Univerze

Transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti

Transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti

Alma Mater Europaea ECM iz Maribora organizira med 12. in 19. marcem 2021 mednarodno znanstveno konferenco z naslovom »Za človeka gre: Transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti«. Konferenca, ki bo potekala v digitalni obliki, bo namenjena predvsem iskanju izzivov digitalizacije na področju izobraževanja in digitalnega sveta prihodnosti. Na njej bo sodelovalo več kot 500 udeležencev iz 30 držav.

Med osrednjimi govorniki konference bo v petek, 12. marca nastopila evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel. Med drugim bo spregovorila o spopadanju z učinki dolgotrajnega šolanja na daljavo, s katerim so se v času pandemije COVID-19 srečevale številne evropske države, med njimi tudi Slovenija. Po mnenju komisarke Gabriel je povezovanje izobraževanja in tehnologije sicer zelo učinkovit način za čimprejšnji izhod iz COVID-19 krize. Zavzema se tudi za tesno povezovanje med izobraževalnimi institucijami, podjetji in vladami, saj je to ključno za iskanje dobrih in delujočih rešitev, tako za izzive sedanjosti kot za izzive prihodnosti.

Osrednji dogodek prvega dne konference bo okrogla miza, posvečena 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, z naslovom »30 let monetarne suverenosti Slovenije«. Pozornost velja predavanju profesorju Jeffreyju Sachsu s Columbia University, ki je eden ključnih posameznikov pri nastajanju slovenskega tolarja. Ob obletnici monetarne suverenosti Slovenije bodo sodelovali dr. France Arhar, dr. Boris Pleskovič in dr. Laurence Hewick.

V tednu dni trajanja konference bodo izzive digitalne prihodnosti, zdravstva in starajoče se družbe naslovili številni ugledni strokovnjaki, med njimi Prof. dr. Felix Unger, predstojnik Klinike za kardiokirurgijo v Salzburgu, častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti v Salzburgu, Dr. Igor Cesarec, predsednik Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS, Citibank New York, Prof. dr. Emma Stokes, predsednica svetovne zveze fizioterapevtov, Prof. dr. Peter Lichtenberg, podpredsednik Ameriškega gerontološkega društva in profesor na Wayne State University.

Glavni govorec konference bo predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga in profesor na Tehniški univerzi v Münchnu, prof. dr. Klaus Mainzer.

 Več o dogodku: https://conference.almamater.si/?lang=si

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *