Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 28.12.21 in Univerze

»Univerza v Ljubljani s podporo vlade pomembno prispeva k razvoju Slovenije«

»Univerza v Ljubljani s podporo vlade pomembno prispeva k razvoju Slovenije«

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič in predsednik Upravnega odbora prof. dr. Emil Erjavec sta se srečala s predsednikom vlade Janezom Janšo. Govorili so o strateških temah in pomembnih projektih Univerze, ki so v interesu države in pogledih na aktualna vprašanja s področja visokega šolstva.

Univerza v Ljubljani kot osrednja in vrhunska visokošolska ter znanstveno-raziskovalna institucija, ki se povezuje z gospodarstvom in uveljavlja tudi v mednarodnem prostoru, želi še naprej prispevati k razvoju v Sloveniji, zato pa potrebuje podporo države pri zagotavljanju nujnih pogojev in okvirov delovanja, je poudaril rektor Majdič. Izrazil je svoje pričakovanje, da bo univerza upoštevana kot relevantna sogovornica vlade pri strateških razmislekih in sistemskih spremembah na področju visokega šolstva. Priložnost za krepitev dialoga in sodelovanja se ponuja tudi v okviru Rektorske konference Republike Slovenije, ki jo bo od januarja 2022 vodil rektor Univerze v Ljubljani.

Rektor Majdič se je premierju zahvalil za zagotovilo vlade, da bo gradnja Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani uvrščena med projekte, ki se financirajo iz evropskih kohezijskih sredstev, in da se bo ta projekt predvidoma začel že naslednje leto. Glede izpostavljene problematike študentskih nastanitev je predsednik vlade podprl načrte Univerze, vključno z gradnjo novega študentskega doma na Roški cesti.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *