Pages Menu
Categories Menu

Posted on 20.01.20 in Inštituti

Dnevi komuniciranja ARRS

Dnevi komuniciranja ARRS

 Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) pripravlja tudi letos  Dneve komuniciranja znanosti. Tri-dnevni sklop dogodkov, posvečenih ozaveščanju o pomenu in pridobivanju veščin s področja komuniciranja znanosti bo potekal med 22. in 24. januarjem 2020.  Osrednji gost bo Fabio Turone, predsednik Evropske zveze znanstvenih novinarjev.

V petek, 24. januarja 2020  od 10. do 13. ure bo potekala strokovna delavnica za urednike in novinarje, ki jo bo vodil Fabio Turone,  v City Hotelu, Dalmatinova 15 v Ljubljani   Namenjena bo vsem urednikom in novinarjem, ki se pri svojem novinarskem delu srečujejo z medijskim pokrivanjem področij znanosti, zdravja, okolja in tehnologije. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

V četrtek, 23. januarja 2020 ob 17. uri v Cekinovem gradu pa bo imel Fabio Turone pogovor, kamor so vabljeni najvišji predstavniki znantsveno-raziskovalne skupnosti.

  

Fabio Turone je znanstveni novinar in ustanovitelj  Centra za etiko v znanosti in novinarstvo (Center for Ethics in Science and Journalism) ter predsednik strokovnega združenja Znanstvenih novinarjev Italije (Science Writers in Italy). Združenje je bilo ustanovljeno leta 2009 z namenom spodbujanja in komuniciranja relevantnih informacij in novosti iz področja znanosti in tehnologije. Združenje je v Italiji  postalo referenca za vse strokovnjake, ki jih zanima spodbujanje pisanja o znanosti, sodelovanje z mediji ali širšo javnostjo ter razprave znotraj strokovne skupnosti in z znanstveno skupnostjo – na nacionalni in mednarodni ravni. Fabio Turone je od leta 2019 tudi predsednik Evropske zveze za znanstveno novinarstvo (European Federation for Science Journalism), ki povezuje tovrstna združenja znanstvenih novinarjev iz Belgije, Francije, Nemčije, Italije, Norveške, Švice, Nizozemske in Združenega kraljestva. V letih 2016/17 je bil znanstveni sodelavec programa Knight Science Journalism na Massachusetts Institute of Technology v Bostonu. Je tudi partner in direktor Agencije Zoe, Milano.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *