Pages Menu
Categories Menu

Posted on 26.09.17 in Univerze

Noč raziskovalcev na Univerzi v Ljubljani

Noč raziskovalcev na Univerzi v Ljubljani

 

V okviru Noči raziskovalcev v Ljubljani, ki bo v petek, 29. septembra 2017,  potekala še v šestih drugih mestih po Sloveniji, se bo predstavila tudi Univerza v Ljubljani. Univerza Ljubljani v projektu sodeluje kot podpornik ENR slovenskega konzorcija.

Poljudnih dogodkov, na katerih so dobrodošli vsi, ki jih znanost zanima, od družin z otroki do starejših, je pripravilo pet članic Univerze v Ljubljani: Ekonomska fakulteta, Fakulteta za farmacijo, Fakulteta za matematiko in fiziko, Fakulteta za strojništvo in Zdravstvena fakulteta. Obiskovalci se bodo v okviru njihovih programov med drugim lahko udeležili interaktivnega raziskovalnega poligona, si ogledali observatorij, teleskope in astronomsko raziskovalno opremo, izvedeli številne zanimivosti o laserskem merjenju in samodejnem izdelovanju zahtevnih tridimenzionalnih oblik, mobilnih robotih, brezpilotnih letalih, infrardeči termografiji, odkrivali skrivnosti mikro-sveta ter se poučili o higieni rok in varnosti živil.

Več informacij na spletni strani Univerze v Ljubljani: www.uni-lj.si/raziskovalno_in_ razvojno_delo/noc_ raziskovalcev_2017/

 

Foto: BF UL

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *