Pages Menu
Categories Menu

Posted on 4.04.18 in Univerze

Jesenkovo popoldne v Škofji Loki

Jesenkovo popoldne v Škofji Loki

Tudi v letu 2018 bo Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Občino Škofja Loka organizirala prireditev Jesenkovo popoldne v Škofji Loki. V sredo, 4. aprila 2018, bo tako že sedmo leto zapored povezala prof. dr. Frana Jesenka, njegov rojstni kraj Škofjo Loko, in Biotehniško fakulteto Univerzo v Ljubljani. Dogodek bo potekal v Kristalni dvorani na Mestnem trgu v Škofji Loki.

V popoldanskem delu dogodka, ki bo potekal od 12.00 do 14.30, bodo diplomanti magistrskega študija predstavili raziskave in rezultate opravljene v okviru magistrskih nalog. Izbranih je bilo devet magistrskih del, z vsakega oddelka in študija Biotehniške fakultete bo tako predstavljeno eno magistrsko delo, ki je bilo zaključeno v preteklem koledarskem letu. Popoldanski del dogodka je namenjen predvsem dijakom srednjih šol in učencem zadnjih razredov devetletke, seveda pa so vabljeni vsi za predstavljena področja zainteresirani posamezniki.

V večernem delu, ki se bo začel ob 19.00, pa bo potekalo predavanje Jesenkovega nagrajenca za življenjsko delo, v letu 2018 je nagrajenec prof. dr. Borut Bohanec, ki je svoje predavanje naslovil »Na kakšen način smo spreminjali sortiment kmetijskih rastlin, kaj je pred nami?« Večerni del je namenjen splošni javnosti, vsem zainteresiranim za študij na Biotehniški fakulteti, posebej za področje rastlinske biotehnologije in seveda vsem, ki spoštuje in spremlja delo Frana Jesenka. Posebej ker delo prof. dr. Frana Jesenka, razvoj žlahtnjenja in genetiko rastlin, v Slovenij nadaljuje prav prof. dr. Borut Bohanec, vodja Katedre za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin, na Oddelku za agronomijo, Biotehniške fakultete, Univerze v Ljubljani.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *