Pages Menu
Categories Menu

Posted on 13.04.18 in Inštituti

dr. Renata Salecl: Strast do nevednosti v dobi velikega podatkovja

dr. Renata Salecl: Strast do nevednosti v dobi velikega podatkovja

Slovenska akademija znanosti in umetnosti gosti nastopno predavanje svoje izredne članice prof. dr. Renate Salecl, ki bo v sredo, 18. aprila 2018, ob 11. uri.

V predavanju z naslovom Strast do nevednosti v dobi velikega podatkovja  bo prof. dr. Salecl najprej predstavila filozofske in psihoanalitične poglede na nevednost, nato pa analizirala nove oblike nevednosti v času ekonomije, ki temelji na znanju, in velikega podatkovja.

Renata Salecl je  doktorirala 1991 na Filozofski fakulteti v Univerze v Ljubljani, kjer je bila leta 2004 habilitirana v redno profesorico za področje sociologije. Zaposlena je kot znanstvena svetnica na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.  Kot raziskovalka je bila vodja več raziskovalnih skupin, sedaj pa je vodja programske skupine Družbeno nadzorstvo, kazenskopravni sistem, nasilje in preprečevanje viktimizacij v kontekstu visoke tehnološke družbe. Njena bibliografija obsega več kot 500 enot, med njimi 10 samostojnih knjig; zadnja od njih je zelo odmevna knjiga Možgani na zatožni klopi (GV založba, Ljubljana 2015).

Foto: Domen Slana

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *