Pages Menu
Categories Menu

Posted on 12.09.18 in Univerze

Mednarodna Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2018

Mednarodna Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2018

Vsakoletno srečanje strokovnjakov na elektrotehniškem in računalniškem področju  bo obiskovalce informiralo o novostih, trendih in možnostih razvoja stroke na specifičnih področjih, kot so elektronika, telekomunikacije, robotika, računalništvo, biomedicinska tehnika in še mnogih drugih. Konferenca, ki jo organizira slovenska sekcija IEEE v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko UL in drugimi strokovnimi društvi, bo potekala 17. in 18. septembra 2018 v kongresnem centru Bernardin v Portorožu.

Konferenca združuje interese strokovnih društev, ki skrbijo za program konference na svojih delovnih področjih, hkrati pa organizirajo svoje sestanke, okrogle mize in vabljena predavanja, kjer se je mogoče pogovoriti o strokovnih izzivih, o tehnološkem in znanstvenem razvoju, mednarodnem povezovanju, izobraževalnih programih, financiranju, zaposlovanju in podobno.  

Tudi letos bo potekalo tekmovanje študentskih prispevkov, ki je odprto tudi za vse druge dodiplomske in podiplomske študente elektrotehnike in računalništva ter z njima povezanih strok na vseh slovenskih univerzah, ki niso diplomirali ali magistrirali na drugi bolonjski stopnji pred 30. 9. 2017. Tekmovanje je hkrati tudi izbira slovenskih predstavnikov za študentsko tekmovanje IEEE Regije 8, ki obsega Evropo, Afriko, Azijo brez Daljnega vzhoda, kjer so se naši študentje pogosto uvrščali na vodilna mesta.

Celoten seznam predavanj in drugih konferenčnih dogodkov lahko najdete na http://www.ieee.si/erk/.

 

Foto: FE UL

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *