Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 13.09.17 in Svet

2. svetovni kongres UNESCO o prosto dostopnih izobraževalnih virih

2. svetovni kongres UNESCO o prosto dostopnih izobraževalnih virih

 

V Cankarjevem domu v Ljubljani bo med 18. in 20. septembrom 2017 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih, ki ga skupaj organizirata UNESCO in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Drugi svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih je eden od mejnikov v procesu priprave globalnih smernic in priporočil za države članice UNESCO, procesu, ki ga skupaj z UNESCO, vodi Slovenija. Slovenija s tem utrjuje vlogo ene od vodilnih držav v svetu pri procesu digitalne transformacije izobraževanja. Po pričakovanjih naj bi se kongresa udeležilo več kot 500 udeležencev iz 107 držav, med njimi tudi več kot 30 ministrov za izobraževanje oz. visoko šolstvo in evropskega komisarja za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tiborja Navracsicsa.

Odprti učni viri, zanje se uporablja mednarodna kratica OER (angl. Open Educational Resources – OER), so prosto dostopne digitalne vsebine, ki jih lahko uporabljamo za učenje, poučevanje in raziskovanje. Slovenija se že vrsto let ukvarja z razvojem, testiranjem in vpeljavami odprtega izobraževanja v različne podsisteme družbe, kot npr. v tradicionalni izobraževalni sistem, sisteme za gradnjo kompetenc v podjetjih, izobraževanje v sodstvu, zdravstvu ipd.

Več informacij: http://www.oercongress.org/

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *