Pages Menu
Categories Menu

Posted on 22.04.22 in Inštituti

22. april Svetovni dan Zemlje

22. april Svetovni dan Zemlje

22. april  na Nacionalnem inštitutu za biologijo (NIB) obeležujejo Svetovni dan Zemlje, ki je namenjen ozaveščanju glede varovanja okolja na Zemlji.

 V počastitev letošnjega dne so pripravili na ogled fotografsko razstavo z naslovom »Marine Microworlds – Excursions to the Bottom of the Adriatic Sea«, ki si jo lahko ogledate v živo v avli Biološkega središča v Ljubljani ali v virtualni galeriji: https://www.nib.si/razstave/1619-virtualna-razstava-marine-microworlds-excursions-to-the-bottom-of-the-adriatic-sea. Predstavljene fotografije morskega sveta severnega Jadrana so bile izbrane iz nabora 400 fotografij, ki so del nove mednarodne monografije z naslovom »Marine Microworlds – Excursion to the Bottom of the Adriatic Sea«, ki je bila predstavljena 15. aprila in pri nastanku katere sta sodelovala tudi  raziskovalca  NIB dr. Borut Mavrič in Tihomir Makovec.

 Avtorji razstave in knjige želijo s svojimi barvitimi fotografijami in z njimi povezanimi zgodbami pričarati gledalcem in bralcem delček tega prečudovitega sveta, ki je skrit pod gladino Jadranskega morja.

Obiskovalci lahko preko  foto objektivov avtorjev vstopijo v skrite podvodne mikrosvetove in se s tem pridružijo  poslanstvu  varovanja in ohranjanja podvodnega mikrosveta.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *