Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 27.10.18 in Podjetništvo, Start Up

60. obletnico Vesoljske agencije  NASA v Kopru obeležili s hekatonom NASA Space Apps Challenge

60. obletnico Vesoljske agencije NASA v Kopru obeležili s hekatonom NASA Space Apps Challenge

Na 48-urni mednarodni hekaton v Kopru, ki je sicer potekal  istočasno v več kot 200 mestih na vseh sedmih celinah, se je prijavilo 43 udeležencev iz Slovenije in Poljske. Dijaki, študenti, razvijalci, programerji, vsi s strastjo in željo po pozitivnem učinku na svet so iskali rešitve na izzive, ki jih je postavila NASA, ter predhodno objavila na spletni strani hekatona.

Letošnji izzivi za reševanje, ki jih je izbrala NASA, so se nanašali na šest tematskih področij: »A lahko zgradite…«, »Pomagajte drugim odkriti Zemljo«, »Vulkani, ledene gore in asteroidi«, »Kar planet Zemlja zdaj potrebuje je…«, »Ledeno bleščanje« in »Vesolje lepot in čudes«. Tudi letos je ameriška vesoljska agencija NASA dala na razpolago vse svoje odprte baze podatkov, reševanje izzivov pa je potekalo pod strokovnim mentorstvom ekipe UIP.

Zmagala je ekipa Blue Ice (Eva Pincin, Ula Valentič, Alenka Skvarč, Luka Andolšek, Matija Gaspar), ki skozi kooperativno igro rešuje izzive globalnega segrevanja. Poleg prve nagrade, so prejeli tudi nagrado občinstva People’s Choice Award. Drugo mesto je zasedla skupina Koperchani Tribe (Nik Lisjak, Ivanka Jerman, Tina Štemberger, Mirt Hlaj, Sašo Vučič), ki je ustvarila aplikacijo, ki nam pomaga v primeru naravnih in drugih nesreč. Naloga obeh ekipe je sedaj posneti video, ki ga bodo v naslednjih dneh poslali na NASO. Sledilo bo svetovno glasovanje za globalnega zmagovalca.

 

Foto: UIP

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *