Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 29.05.17 in Podjetništvo, Start Up

ABC & EDG predstavljata začetek novega obdobja

ABC & EDG predstavljata začetek novega obdobja

V ABC Acceleratorju so  naznanili sodelovanje z EDG, vodilnim podjetjem v Silicijevi dolini na področju korporativnih inovacij. Pospeševalnik, ki je v svojem dveletnem delovanju organiziral že peti startup program, se je lotil pospeševanja še na korporativnem področju. EDG se je odločil za ABC, kar je ne samo veliko priznanje in uspeh za pospeševalnik, temveč tudi predstavlja globalni potencial za rast slovenskega gospodarstva. Predstavniki obeh podjetij so z velikim navdušenjem in medsebojno naklonjenostjo predstavili sodelovanje in njihovo vizijo prihodnosti. Miselnost, da je v središču človek, ki poseduje talent, jim je skupna in je tudi eden od razlogov, da so se odločili za sodelovanje. Živimo v času, kjer je spreminjanje miselnosti, reinventiranje produkta in storitev, povezovanje s podjetji, industrijami in startupi nujno potrebno. Podjetij, ki temu ne bodo sledila, ne čaka svetla prihodnost.

»Kaj prinaša digitalizacija v resnici nihče ne ve, zato smo pripravljeni na karkoli. Izbrali smo najboljše partnerje, najboljše iz obeh svetov. Cilj je, da podjetja involviramo v startup svet in jih povežemo z največjimi podjetji na svetu,« je povedal Dejan Roljič, ustanovitelj in direktor ABC pospeševalnika.

Urška Jež, soustanoviteljica in izvršna direktorica ABC pospeševalnika v Ljubljani, je podrobneje predstavila korporativni program predstavnikom podjetij, ki so vanj že vstopila, ali pa imajo to v načrtu. Gre za hitre delavnice, na katerih se na vseh nivojih spreminja miselnost in oblikuje strategijo, glede na prihajajoče trende.

Ideja za združitvijo je prenesti del Silicijeve doline v Ljubljano in posledično spreminjati miselnost in ustvarjati trende. EDG s svojim butičnim pristopom svetovanja globalnim korporacijam prinaša impresiven seznam strank, kot so Apple, Audi, Airbus, Luthansa, Logitech, Panasonic, Intel, Unicredit, Johnson & Johnson in drugi. Vse svoje zkušnje in znanje bodo tako prenesli na evropski trg. S svojo 20-letno tradicijo je EDG tako rekoč največji pospeševalnik za korporacije na svetu.

»Pomembno je vključiti ljudi, da inovirajo za boljšo skupno prihodnost. ABC in EDG sta vodilna vsak na svojem področju in se odlično dopolnjujeta. EDG vidi trende, startupi vidijo nove možnosti. Skupaj pa lahko vplivamo na svet,« je povedala Lisa Friedman, soustanoviteljica EDG.

Lutz Junge, direktor inovacij iz Lufthanse je po udeležitvi v EDG programu je v podjetje vpeljal več sprememb med drugim tudi inkubator za inovacije. Junge je navdušen nad pospeševalnikom in pravi, da česa podobnega še ni videl. Sama lokacija v BTC-ju in ideja »mesta v mestu« ga fascinira in pravi »To je lahko vzgled in dober primer za veliko mest. Enostavno, ga moraš doživeti in ga obiskati«.

V katero smer nas bodo vodile vse spremembe, ki se dogajajo, bo pokazal čas. Namen ABC in EDG je, da predstavita prihajajoče trende in smeri, v katere se bo razvijal svet. Ne glede na vse, pa so ključni še vedno ljudje, korporacije in inovacije.

Foto: ABC

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *