Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 18.10.16 in Podjetništvo, Start Up

ABC pospeševalnik z novimi povezavami ustvarja pametnejšo okolico

ABC pospeševalnik z novimi povezavami ustvarja pametnejšo okolico

Povezovanje spleta, omrežij in fizičnega sveta ter storitev je trenutno eno izmed najbolj vročih področij v svetu podjetništva. Ni presenetljivo, da se je ABC odločil svoj nov program posvetiti prav inovativnim startupom te široke panoge. Zagnali so t.i. Internet of Things and Internet of Everything program, ki bo ljudem olajšal življenje z domiselnimi novimi povezavami sveta. Poleg tega se je ABC nedavno razširil še v München in Silicijevo dolino, prav tako pa se je odločil pod svoje okrilje vzeti več start-upov naenkrat – kar 30 namesto običajnih 10.  Zadnjega Demo dneva se je tako udeležilo več kot 150 investitorjev.

Kako se med takšnim številom odločiti za 30 startupov? Naloga nikakor ni preprosta, a vodilo ABC ekipe, investitorjev in mentorjev v pospeševalniku je jasno: najti tiste startupe, ki imajo z njihovo pomočjo največjo možnost postati novi samorogi.

_B9A9477

Odločilna prednost za startupe, ki se kalijo v ABC pospeševalniku v Sloveniji, je ravno lokacija – BTC City, največje komercialno središče v jugovzhodni Evropi vsako leto obišče več kot 21 milijonov obiskovalcev in predstavlja prostor za več kot 4500 podjetij. BTC tako predstavlja pomemben testni trg, kjer lahko start-upi takoj preverijo svoje izdelke. Ker je vizija BTC postati samostojno pametno mesto in živi laboratorij, imajo IoT start-upi z vključitvijo v BTC ekosistem izjemno priložnosti pridobiti neposredne podatke za razvoj in usmeritev svojih produktov.

Koliko ABC pospeševalniku pomenijo udeleženci programa, pove dejstvo, da je ustanovitelj in CEO Dejan Roljič na pozdravni nagovor priletel naravnost iz Silicijeve doline. Roljič je poudaril, da program ni zastavljen kot še ena dolgočasna šola, temveč kot orodje za uspeh. Zbrane je nagovorila in motivirala tudi izvršna direktorica ABC pospeševalnika, Urška Jež.

Očitno sta govora podžgala nove ekipe, saj so nekatere nemudoma zasedle svoje delovno mesto in začele delati s polno paro. Tuji udeleženci programa pa so se preselili v bivalne prostore ABC pospeševalnika, saj ta kot eden redkih pospeševalnikov na svetu nudi prostor za bivanje tekom izobraževanja in razvoja start-upov.

V skladu z »internetom vsega«, bodo izbrani startupi spreminjali naš vsakdan z vrsto različnih produktov – od platforme za upravljanje v gostinstvu do inovativnih rešitev za identifikacijo preko kartičnih sistemov ter domiselnim načinom treniranja psov. Ekipe, ki bodo dobile neposreden dostop do financiranja, globalne mreže strokovnjakov in priložnost za rast v Münchnu, Silicijevi dolini in od leta 2017 naprej tudi v Indiji, so tokrat resnično z vseh koncev sveta. Prihajajo iz  Slovenije, Estonije, Bosne in Hercegovine, Italije, Hrvaške, ZDA, Poljske, Danske, Nemčije in  Savdske Arabije.

ABC pospeševalnik tako ne bo povezoval le stvari s spletom, ampak tudi različne podjetniške kulture z istim ciljem – pospešiti razvoj produkta, ki bo prodrl na globalni trg in olajšal življenje ljudem po vsem svetu.

Foto: ABC

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *