Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 15.04.18 in Podjetništvo, Start Up

Ali je prihodnost investiranja v kriptovalutah?

Ali je prihodnost investiranja v kriptovalutah?

Po nekaterih ocenah pri nas deluje vsaj 50 podjetij, v katerih razvijajo blockchain tehnologijo, ta ocena pa neprestano raste. Če predpostavimo, da je teh podjetij pri nas 50, imamo torej 24,2 tovrstnih podjetij na milijon prebivalcev, kar je trenutno največ v Evropi.

Na okrogli mizi z naslovom Ali je prihodnost investiranja v kriptovalutah? bodo strokovnjaki iskali konkretne rešitve na vprašanja o prihodnosti investiranja na področju informacijske tehnologije (IT). Ali so klasični startupi v zatonu, kakšna je vloga, če sploh še, poslovnih angelov; so morda rešitve kriptovalute oz. javno zbiranje sredstev z izdajo žetonov (ICO)? Kako na to gledajo slovenski predstavniki ICO, kako regulator, kako ministrstvo za gospodarstvo? Bi morala država bolj stopiti naproti in »stimulativno« krepiti »kriptogospodarstvo«, ali bi morala biti previdna in postaviti jasen pravni okvir ter omejiti tovrstno poslovanje? Je morda rešitev v samoregulaciji? Kaj pravzaprav sploh tržijo ICO-ti? Na kaj morajo biti vlagatelji pozorni? Kdo jih ščiti v primeru, ko se možnost »hitrega zaslužka« spremeni v »nočno moro«? Kakšna naj bo davčna politika države? Lahko z izdajo lastnih kriptovalut profitirajo tudi države?

Okrogla miza bo 18. aprila ob 17.uri v Poligonu (Tobačna 5, Ljubljana), obvezna pa je predhodna prijava do 17. aprila na: info@zavod14.si .

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *