Pages Menu
Categories Menu

Posted on 11.03.24 in Inštituti

Astronavtski zajtrk z eksperimentom in ogledom reaktorja

Astronavtski zajtrk z eksperimentom in ogledom reaktorja

Pred začetkom 32. Dnevov Jožefa Stefana vabi IJS v sredo, 13. marca 2024 z začetkom ob 11. uri vabi IJS na reaktor v Podgorici na prav posebno srečanje: ASTRONAVTSKI ZAJTRK Z EKSPERIMENTOM IN OGLEDOM REAKTORJA.

Na srečanju bodo udeleženci  lahko poskusili zajtrk (ješprenj z dimljenim tofujem, orehi in suhimi hruškami), ki so ga študentje Biotehniškega izobraževalnega centra  (BIC) Ljubljana pripravili za natečaj agencije NASA in se med 50 šolami kot ena od štirih evropskih že uvrstili v polfinale. BIC Ljubljana sodeluje z Institutom »Jožef Stefan« pri pripravi prehrane za prostovoljce, ki bodo sodelovali pri ESA projektu v Laboratoriju za vesoljsko fiziologijo Instituta »Jožef Stefan« v Planici.

Predstavili bodo dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo, za prvi občutek si oglejte video.  Sodelavci Instituta »Jožef Stefan«  bodo udeležence popeljali na reaktor, direktor Instituta »Jožef Stefan« prof. dr. Boštjan Zalar pa bo na kratko predstavil program 32. Dnevov Jožefa Stefana.

Foto: IJS/Marjan Verč

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *