Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted on 12.11.20 in Univerze

Biotehniška fakulteta UL se predstavlja na 3. svetovnem vrhu o biogospodarstvu  s projektom  BIOEASTsUP

Biotehniška fakulteta UL se predstavlja na 3. svetovnem vrhu o biogospodarstvu s projektom BIOEASTsUP

Virtualni dogodek bo s soorganizacijo delavnice z naslovom Ponovni zagon gospodarstva – trajnost, rast in podnebni ukrepi, ki jih prinaša biogospodarstvo, potekal v sredo, 18. novembra 2020, v popoldanskem delu programa, od 16.00 do 19.00.

 Doc. dr. Sabina Berne, s Katedre za genetiko, biotehnologijo, statistiko in žlahtnjenje rastlin Oddelka za agronomijo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani poudarja, da  je  »….Sodelovanje na osrednjem svetovnem dogodku s področja biogospodarstva  priznanje  dosedanjemu delu in  velik izziv za prihodnost. V okviru projekta BIOEASTsUP gradimo makroregionalno mrežo za zagon biogospodarstva v državah centralne in vzhodne Evrope. Projekt in cilji so bili v seriji petih webinarjev v maju, juniju in juliju predstavljeni različnim skupinam deležnikov iz Slovenije in Evrope

V okviru delavnice bo BIOEASTsUP organiziral delno sejo, kjer bo predstavljen simulacijski postopek biogospodarske strategije od spodaj navzgor na primeru države z močnim potencialom biomase in obstoječimi bio-osnovanimi sektorji, vendar brez eksplicitne biogospodarske strategije.

Več informacij o delavnici Ponovni zagon gospodarstva – trajnost, rast in podnebni ukrepi, ki jih prinaša biogospodarstvo, ki jo v okviru evropskega projekta BIOEASTsUP (kratka predstavitev projekta na povezavi) na fakulteti soorganizirajo skupaj z Evropsko komisijo, BIOVOICES, Power4Bio, BE-Rural, Submariner in Region Grand-Est, Francija, je na povezavi

3. Svetovni vrh o biogospodarstvu (Global Bioeconomy Summit 2020), pa bo potekal od ponedeljka, 16. novembra, do petka, 20. novembra 2020.

Foto: BF

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *