Pages Menu
Categories Menu

Posted on 7.12.22 in Inštituti

Dan inovativnosti  – robotika in proizvodnja

Dan inovativnosti – robotika in proizvodnja

Institut »Jožef Stefan« (IJS) je vodilni slovenski znanstveno-raziskovalni inštitut, ki pokriva širok spekter temeljnih in aplikativnih raziskav, z vodenjem SRIP Tovarne prihodnosti pa se umešča tudi v industrijski eko-sistem Slovenije. EIT Manufacturing je inovacijska skupnost v okviru Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki povezuje vodilne proizvodne akterje v Evropi.

Ena glavnih ambicij Instituta »Jožef Stefan« je poiskati strateške sinergije in dopolnjevanja z EIT Manufacturing ter združiti moči, da bi oblikovali in zgradili odličen ekosistem za razcvet evropskih proizvodnih industrij

12. in 13. decembra 2022 pripravljajo na IJS Dan inovativnosti Ljubljana – robotika in proizvodnja

Slovesnost ob  članstvu IJS v EIT Manufacturing  v ponedeljek, 12. decembra 2022 ob 15.00 na Institutu »Jožef Stefan«

Dan inovativnosti v torek, 13. decembra 2022 ob 10.00 v Hotelu Union in ob 16.30 na Institutu »Jožef Stefan« na Jamovi 39 v Ljubljani.

Institut »Jožef Stefan« je v EIT Manufacturing vstopil kot jedrni član, edini iz Slovenije, in se priključil družbi uglednih vrhunskih evropskih inštitutov, univerz in podjetij. To razumejo kot priznanje odličnim znanstveno-raziskovalnim rezultatom ter prenosu znanja v industrijo za blaginjo družbe in trajnostni razvoj v korist okolja.

Na dogodku bodo CEO direktor EIT Manufacturing za Evropo g. Klaus Beetz, v. d. direktorja SRIP Tovarne prihodnosti Instituta »Jožef Stefan« dr. Igor Kovač, pomočnica direktorja za evropske zadeve dr. Romana Jordan, direktor Yaskave v Sloveniji dr. Hubert Kosler, direktor RLS Merilna tehnika dr. Janez Novak, vodje tehnologije oz. robotike v podjetjih Pipistrel, Magna, Voest Alpine, Revoz, Danfoss, Domel, Iskra in drugi.

Dan inovativnosti ima tri glavne naloge, to so prikaz končnih rezultatov evropskega projekta, predstavitev največjega eko sistema na področju inovativnosti industrijske proizvodnje v Evropi in predstavitev sposobnosti in moči slovenske robotike na področju raziskav, razvoja in inovacij, proizvodnje robotov in njihovih komponent ter integracije robotske tehnologije.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *