Pages Menu
Categories Menu

Posted on 15.05.19 in Inštituti

Dan očarljivih rastlin 2019

Dan očarljivih rastlin 2019

V drugi polovici maja bosta očarljivost in pomen rastlin na našem planetu ponovno v središču zanimanja, saj bodo okoli 18. maja, svetovnega dneva očarljivih rastlin, po vsem svetu potekali dogodki, ki bodo ozaveščali o pomenu rastlin in znanosti o rastlinah.

V Sloveniji bomo Dan očarljivih rastlin (ang. Fascination of Plants Day), ki je nastal v letu 2012 na pobudo evropske organizacije za raziskave rastlin EPSO (ang. European Plant Science Organisation), obeležili že osmič. Posebnost letošnjega Dneva očarljivih rastlin je, da bo potekal kot spremljevalni dogodek ob 100 letnici Univerze v Ljubljani.

Letos bo osrednji dogodek Dneva očarljivih rastlin odprl svoja vrata v petek, 24. 5. 2019 od 9h do 17h v Biološkem središču (Večna pot 111, Ljubljana), kjer bodo potekali praktični prikazi na stojnicah, delavnice in kvizi, na katerih se bo preko 1000 osnovnošolcev iz cele Slovenije, mladih, družin z otroki in vseh ostalih zainteresiranih obiskovalcev lahko seznanilo z rastlinami in navdušilo z njihovo raznolikostjo.

 

Foto: NIB

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *