Pages Menu
Categories Menu

Posted on 12.10.19 in Podjetništvo, Start Up

Demo dan, uvod v investicijsko koneferenco Next Round

Demo dan, uvod v investicijsko koneferenco Next Round

12.novembra bodo slovenski startupi na investicijski konferenci Next Round v Ljubljani predstavljali svoje podjetniške zgodbe izbranim vlagateljem. Mesec dni prej, 9. oktobra, so se vTehnološkem parku Ljubljana najperspektivnejši med njimi predstavili na Demo dnevu, ekskluzivnem ogrevalnem dogodku, začinjenem z uradnim odprtjem prijav na  konferenco, s predstavitvijo agende soorganizatorjev konference, in priložnostjo za vlagatelje za konkretnejši vpogled v potenciale startupov.

Manj kot mesec dni je še do dogodka Next Round, prve prave investicijske konference v Sloveniji, na kateri bodo v ljubljanskem hotelu Mons ugledni tuji in domači investitorji spoznavali najboljše slovenske startupe, ki potrebujejo za svojo rast in razvoj novo rundo kapitala.

Startupi iz portfelja Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), ki skupaj s Tehnološkim parkom Ljubljana, ABC pospeševalnikom, Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem in Poslovnimi angeli Slovenije organizira investicijsko konferenco Next Round, so sredi septembra resno trenirali pitche (predstavitve svojih podjetij) za nastop na novembrski “naslednji rundi”, na kateri bodo zagonska podjetja pridobivala znanje o pogojih za pridobivanje investicij in pravilih pridobivanja vlagateljev, še pomembnejše pa bo povezovanje in spoznavanje z njimi.

Kot nekakšen uvod oziroma generalko za investicijsko konferenco pa so za 9. oktober pripravili Demo dan. “Namen tega dogodka je bilo lansiranje vabil, prijav na investicijsko konferenco, ki bo 12. novembra v hotelu Mons,” pravi Vera Nunić iz Tehnološkega parka Ljubljana, ki je vodila septembrske treninge startupov. “Hkrati je na Demo dnevu nastopilo nekaj podjetij, ki se bodo skupaj z drugimi predstavila tudi mesec dni pozneje na konferenci Next Round. Sicer pa je šlo tudi za dogodek mreženja, tako med podjetji samimi kot z vlagatelji.”

Pred dogodkom je Aljoša Domijan, vodja organizacijskega odbora Next Rounda, predstavil novembrsko investicijsko konferenco. Poudaril je, da jim je na konferenco uspelo pridobiti izključno vlagatelje, ki investirajo v posamezno podjetje minimalno 100.000 evrov. Gre za investitorje, ki iščejo »the

next big thing«, naslednje veliko podjetje, in želijo spoznati najboljše startupe iz Slovenije in regije.

Organizatorji Demo dneva so se za predstavitev na Demo dnevu dogovorili s petimi najperspektivnejšimi slovenskimi startupi s potencialom hitre

rasti na tujih trgih. “Z njimi smo v septembru že opravili treninge, zato so prišli na Demo dan dobro pripravljeni,” pravi Vera Nunić.

Le pičla ura je bila potrebna za kritično oceno naložbenih priložnosti petih startupov. Predstavili so se:

  • -April8: storitev za dvig učinkovitosti digitalnih marketinških kampanj,
  • Iurall: platforma za izbor pravnega strokovnjaka
  • Feelif: tehnologije in vsebine za učenje slepih in slabovidnih,
  • Ollo Audio: audio monitoring sistem za profesionalne inženirje zvoka,
  • Vigo: platforma in aplikacija za zavarovanje motorjev.

Dogodek je potekal v dveh delih. V prvem so pitchali startupi, predstavitvam pa je sledil še pomembnejši del, Q&A, vprašanja in odgovori, ki so dali ključne odzive vlagateljev.

V drugem, bolj sproščenem delu Demo dneva, mreženju, so se podjetniki spoznali in povezovali med seboj in z vlagatelji, hkrati pa so lahko svoje projekte v osebnih stikih s podjetniki in investitorji predstavljali tudi tisti startupi, ki niso sodelovali na “uradnih” pitchih.

Organizatorji so na Demo dnevu še razkrili, da 12. novembra na konferenci Next Round ne bo klasičnih pitchev, temveč se bodo osredotočili na intenzivna ena-na-ena srečanja in sklepanje naslednjih rund financiranja. Na konferenci bodo investitorji izbrali tudi »most investable startup«, podjetje, najprimernejše za vlaganje.

Novembrska investicijska konferenca v Ljubljani je »invite only« dogodek (zgolj za vabljene udeležence), namenjen predvsem investitorjem in startupom. Druge prijave bodo potrjene v skladu z razpoložljivimi zmogljivostmi. Prijave so odprte na www.nextround.eu.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *