Pages Menu
Categories Menu

Posted on 15.03.23 in Univerze

DIR 2023:  Letošnji robotski hekaton

DIR 2023: Letošnji robotski hekaton

Od 28. do 30. marca bo na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko potekal robotski hekaton DIR23, na katerem lahko sodelujejo vsi študenti Univerze v Ljubljani. Letošnji izziv, ki so ga v Laboratoriju za robotiko pripravili v sodelovanju s podjetjem Iskraemeco, je aktualen problem iz industrije, povezan z manipulacijo in pakiranjem izdelkov. Na tekmovanju bodo udeleženci pridobili veščine za hitro in uspešno uporabo robotskih tehnologij, najboljše tri ekipe pa bodo prejele nagrade v skupni vrednosti 3.500 evrov.

Udeleženci robotskega hekatona se bodo pomerili v tekmovanju, ki je namenjeno vsem študentom Univerze v Ljubljani, ne glede na predznanje. Med seboj bo tekmovalo pet skupin – vsaka skupina bo imela od dva do pet članov. Možne so prijave zaključenih skupin kot tudi posameznikov, ki jih bodo v skupine razdelili organizatorji. Prijave na robotski hekaton DIR23  do 17. marca in jih zbirajo na naslovu dnevirobotike@robo.fe.uni-lj.si. Tekmovanje se bo zaključilo tretji dan s predstavitvijo rešitev in razglasitvijo zmagovalca.

Na tekmovanju se bodo študentje spopadli z različnimi izzivi programiranja robotov, manipulacije izdelkov in embalaže, načrtovanja robotskih prijemal, prepoznave objektov z uporabo robotskega vida, interakcije med človekom in robotom, načrtovanja procesa pakiranja, integracije varnostnih sistemov in sledljivosti procesov. Potrebne kompetence bodo udeleženci pridobili na delavnici, ki bo organizirana prvi dan dogodka.

To je odlična priložnost za študente, da pokažejo svoje talente, osvojijo nove robotske spretnosti ter navežejo stike s strokovnjaki iz industrije.

Več informacij je na  na: www.dnevirobotike.si.

 

Foto: FE UL

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *