Pages Menu
Categories Menu

Posted on 6.03.24 in Univerze

Dnevi enakosti spolov 2024 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani

Dnevi enakosti spolov 2024 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (UL FF)  že četrto leto zapored organizirajo Dneve enakosti spolov (DES) FF, ki  jih bodo izvedli  med 7. marcem in 21. majem 2024, ko se bo zvrstila vrsta različnih dogodkov.

 Letos  bo otvoriitev na predvečer mednarodnega dneva žensk, 7. marca 2024, ob 11.30 v Modri sobi UL FF, kjer bo ob drugem ponatisu knjig Pozabljena polovica  govor o pomenu zgodovinskega spomina na žens O nastajanju knjige  se bodo pogovarjali z urednicami  akad. zasl. prof. dr. Alenko Šelih, prof. dr. Marto Verginella in prof. dr. Milico Antić Gaber, prvo založnico Tanjo Tuma ter predsednico Združenja ONA VE mag. Marto Kos in predsednico uprave Loterije Slovenija Romano Girandon. Pogovor bo moderiral prof. dr. Roman Kuhar.

 Dnevi enakosti spolov so tudi pokazali, da je enakost spolov široko in dinamično raziskovalno področje v okviru humanistike in družboslovja.  Participativna struktura DES je ključnega pomena, da je niz dogodkov uspešen in trajnosten ter je tako postal del institucionalne prakse UL FF. 

Vsi dogodki so dokumentirani, posnetki pa so dostopni na spletni strani UL FF pod zavihkom Enakost spolov, kjer je tudi program dogodkov, ki bodo v sklopu DES potekali letos.

 

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *